

Kumarična solata s popečeno tunino
Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino


Lazanja z mesom in blitvo
Lazanja je sočna specialiteta in ena najbolj priljubljenih jedi italijanske kuhinje. Pripravimo jo lahko z različnimi nadevi.


Jogurt, sadje in granola v kozarčku
Granola ni le odličen zajtrk, zasije tudi v slaščicah

Priljubljeni recepti



Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Nadvse prijetna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj idej kako ga pripraviti na nove načine: s sirom, zelišči, tartufovim oljem ...

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Izberite pravo čokolado: kaj pomenijo odstotki na embalaži
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?

5 božanskih jedi, ki jih pripravite iz svežih gob
Kako lepo je, ko v gozdu zadiši po gobah. In kako lepo je, ko po gobah zadiši iz lonca, ponve ali pekača. Preverite, kateri so naši najljubši recepti z gobami.

Tako bo vaša lesena deska zdržala leta
Leseno desko imamo v kuhinji vsi. Pomembno je, da znamo zanjo tudi poskrbeti, da bo zdržala čim dlje.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.

Poceni meso božanskega okusa: pripravite goveje ličnice kot Gordon Ramsay
Svetovno znani chef Gordon Ramsay deli trike, kako pripraviti goveje ličnice, da bodo sočne in okusne kot v restavraciji.

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Zdaj je čas za zimsko shrambo: vse o vlaganju zelenjave
Vsi ponosni lastniki vrtov, na katerih zrase toliko zelenjave, da je sproti nikakor ne uspejo pojesti, na vrhuncu poletja svoje kuhinje spremenijo v pravo malo proizvodnjo konzerviranih živil.
Manj kot 5 sestavin

Ognjič – zdravilna roža, ki zaceli skoraj vse rane (in raste na vsakem vrtu)
Avgustovske gredice pogosto krasijo bujni, oranžno rumeni cvetovi ognjiča. Njegova lepota morda deluje kot tipično poletna dekoracija, a ognjič je veliko več kot le okrasna rastlina. Že stoletja velja za eno najmočnejših zdravilnih rastlin za nego kože, njegova domača uporaba pa ni le enostavna, ampak tudi izjemno učinkovita. Če ste ga letos sejali spomladi, zdaj cveti v polnem razcvetu – in to je pravi trenutek, da si pripravite zalogo za jesen in zimo.

Veste, kako limonsko travo z vrta spremeniti v kulinarično poslastico?
Limonska trava (Cymbopogon citratus) postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas, saj jo zaradi privlačnega videza in svežega limonastega vonja mnogi gojijo kot okrasno rastlino. Redki pa vedo, da jo lahko zelo dobro uporabimo tudi v kuhinji – svežo, posušeno ali zamrznjeno. Poleti, ko rastlina doseže svojo polno aromo in višino, je idealen čas, da jo začnemo vključevati tudi v jedilnik.

Kako lahko uporabimo rožmarin, ki ga je zdaj poln vrt?
Sredi poletja je rožmarin v polni razrasti - postane lahko celo preobsežen, začne siliti čez robove gredic, prekriva druge rastline ali moti prehod na vrtnih poteh. A to je pravzaprav odlična priložnost, da ga nekoliko obrežemo in si hkrati ustvarimo zalogo tega dragocenega zelišča za kulinarično in naravno uporabo. Preverite, kako vse ga lahko izkoristimo.

Domači pripravki proti dehidraciji in izčrpanosti v vročini
Dehidracija in izčrpanost sta v vročini pogosti, že znani zeliščar pater Simon Ašič pa je ponujal preproste rešitve, kako telesu povrniti tekočino in energijo.

Celi in spodbuja nastanek novih celic
Da je zdravilna, vemo že od časa Kleopatre. Egipčanke so že takrat uporabljale gel aloe vere za globinsko hidratacijo kože.

Zdravilna rastlina s čudovitimi cvetovi, ki preganja nočni nemir
Pasijonko so kot zdravilno rastlino uporabljala že stara indijanska ljudstva, predvsem kot pomirjevalo oziroma uspavalo.