
Kaj boste skuhali danes?
Sardele s hrustljavim posipom
Sardele s hrustljavim posipom

Sestavine
- 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 rezini belega kruha
- 1 žlička mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- limona, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 rezini belega kruha
- 1 žlička mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- limona, ko postrežemo
Postopek
Česen olupimo in stremo. Kruh v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom zdrobimo v fine drobtine.
Sardele solimo, premažemo z oljem in pečemo v ponvici ali na žaru približno 5 minut.
Medtem v ponvici segrejemo kanček olja in eno minuto pražimo česen, dodamo drobtine in mleto papriko ter na visoki temperaturi mešamo, da drobtine postanejo hrustljave. Vmešamo še peteršilj in z mešanico posujemo pečene sardele. Zraven postrežemo krhelj limone in skledo zelene solate.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Male češnjeve pite
Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!