
Sardele s hrustljavim posipom
Sardele s hrustljavim posipom

Sestavine
- 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 rezini belega kruha
- 1 žlička mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- limona, ko postrežemo

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 rezini belega kruha
- 1 žlička mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- limona, ko postrežemo
Postopek
Česen olupimo in stremo. Kruh v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom zdrobimo v fine drobtine.
Sardele solimo, premažemo z oljem in pečemo v ponvici ali na žaru približno 5 minut.
Medtem v ponvici segrejemo kanček olja in eno minuto pražimo česen, dodamo drobtine in mleto papriko ter na visoki temperaturi mešamo, da drobtine postanejo hrustljave. Vmešamo še peteršilj in z mešanico posujemo pečene sardele. Zraven postrežemo krhelj limone in skledo zelene solate.