© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele s hrustljavim posipom

Sardele s hrustljavim posipom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sardines with crisp paprika crumbs

Sestavine

  • 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlička mlete paprike
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • limona, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 12-20 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlička mlete paprike
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • limona, ko postrežemo

Postopek

1

Česen olupimo in stremo. Kruh v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom zdrobimo v fine drobtine.

2

Sardele solimo, premažemo z oljem in pečemo v ponvici ali na žaru približno 5 minut.

3

Medtem v ponvici segrejemo kanček olja in eno minuto pražimo česen, dodamo drobtine in mleto papriko ter na visoki temperaturi mešamo, da drobtine postanejo hrustljave. Vmešamo še peteršilj in z mešanico posujemo pečene sardele. Zraven postrežemo krhelj limone in skledo zelene solate.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.