Kaj boste skuhali danes?
Pečen sir feta s čilijem in origanom
Pečen sir feta s čilijem in origanom
Sestavine
- 200 g sira feta
- 1 rdeč čili
- 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – preprost recept, ki vedno uspe
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 200 g sira feta
- 1 rdeč čili
- 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Čili očistimo semen in ga narežemo na tanke rezinice. Sir položimo na velik kos aluminijaste folije in ga posujemo s čilijem in origanom. Prelijemo ga še z oljem in ga zavijemo v folijo. Preložimo ga na vroč žar ali na pekač v pečici, segreti na 200 °C. Pečemo 10 minut, da se sir segreje in rahlo zmehča.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Polnozrnati kruh z orehi in semeni
Ravioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.