Kaj boste skuhali danes?
Pečen sir feta s čilijem in origanom
Pečen sir feta s čilijem in origanom
Sestavine
- 200 g sira feta
- 1 rdeč čili
- 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 200 g sira feta
- 1 rdeč čili
- 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Čili očistimo semen in ga narežemo na tanke rezinice. Sir položimo na velik kos aluminijaste folije in ga posujemo s čilijem in origanom. Prelijemo ga še z oljem in ga zavijemo v folijo. Preložimo ga na vroč žar ali na pekač v pečici, segreti na 200 °C. Pečemo 10 minut, da se sir segreje in rahlo zmehča.