© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen sir feta s čilijem in origanom

Pečen sir feta s čilijem in origanom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen-sir-feta-s-cilijem-in-origanom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g sira feta
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
  • 2 žlici oljčnega olja

Sestavine

  • 200 g sira feta
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička svežega ali ½ žličke suhega origana
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1

Čili očistimo semen in ga narežemo na tanke rezinice. Sir položimo na velik kos aluminijaste folije in ga posujemo s čilijem in origanom. Prelijemo ga še z oljem in ga zavijemo v folijo. Preložimo ga na vroč žar ali na pekač v pečici, segreti na 200 °C. Pečemo 10 minut, da se sir segreje in rahlo zmehča.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.