© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake z jagodami in hrustljavimi arašidi

Cheesecake v nadgrajeni različici

Cheesecake z jagodami in hrustljavimi arašidi

Cheesecake v nadgrajeni različici

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
torta z jagodami in hrustljavimi arasidi

Sestavine

piškotna osnova

  • 60 g stopljenega masla
  • 250 g piškotov
  • 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)

nadev

  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 25 g presejanega sladkorja v prahu
  • ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka

okras in omaka

  • 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

piškotna osnova

  • 60 g stopljenega masla
  • 250 g piškotov
  • 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)

nadev

  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 25 g presejanega sladkorja v prahu
  • ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka

okras in omaka

  • 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Okrogel pekač s premerom 20 cm dobro namastimo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote drobno zmeljemo v multipraktiku ali jih damo v vrečko, ki jo stisnemo, da se znebimo zraka, nato piškote zdrobimo z valjarjem.

2

Stopljeno maslo in arašidovo maslo dodamo piškotom in dobro zmešamo, da dobimo zmes, ki spominja na mokro mivko. Z mešanico enakomerno obložimo dno in obod pekača, oblogo z zadnjo stranjo žlice zravnamo, tako da pritiskamo nanjo, nato jo še zgladimo. Pekač za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.

3

Sestavine za nadev stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo gosto zmes. Z žlico jo previdno razporedimo po piškotni osnovi in jo obložimo s 25 jagodami. V hladilniku jo hladimo vsaj 2 uri.

4

Preliv pripravimo tako, da 200 g jagod in sladkor v prahu v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko omako.

5

Zelo hladno torto previdno vzamemo iz pekača, posipamo z zdrobljeno arašidovo ploščico (krokantom) in s sladkorjem v prahu. Postrežemo jo z omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.