© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake z jagodami in hrustljavimi arašidi

Cheesecake v nadgrajeni različici

Cheesecake z jagodami in hrustljavimi arašidi

Cheesecake v nadgrajeni različici

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
torta z jagodami in hrustljavimi arasidi

Sestavine

piškotna osnova

  • 60 g stopljenega masla
  • 250 g piškotov
  • 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)

nadev

  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 25 g presejanega sladkorja v prahu
  • ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka

okras in omaka

  • 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

piškotna osnova

  • 60 g stopljenega masla
  • 250 g piškotov
  • 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)

nadev

  • 200 g crème fraîche ali kisle smetane
  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 25 g presejanega sladkorja v prahu
  • ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka

okras in omaka

  • 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Okrogel pekač s premerom 20 cm dobro namastimo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote drobno zmeljemo v multipraktiku ali jih damo v vrečko, ki jo stisnemo, da se znebimo zraka, nato piškote zdrobimo z valjarjem.

2

Stopljeno maslo in arašidovo maslo dodamo piškotom in dobro zmešamo, da dobimo zmes, ki spominja na mokro mivko. Z mešanico enakomerno obložimo dno in obod pekača, oblogo z zadnjo stranjo žlice zravnamo, tako da pritiskamo nanjo, nato jo še zgladimo. Pekač za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.

3

Sestavine za nadev stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo gosto zmes. Z žlico jo previdno razporedimo po piškotni osnovi in jo obložimo s 25 jagodami. V hladilniku jo hladimo vsaj 2 uri.

4

Preliv pripravimo tako, da 200 g jagod in sladkor v prahu v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko omako.

5

Zelo hladno torto previdno vzamemo iz pekača, posipamo z zdrobljeno arašidovo ploščico (krokantom) in s sladkorjem v prahu. Postrežemo jo z omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.