© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OK-postrv-s-pirino-rizoto-in-koprovo-omako-A-2_558x620_acf_cropped

K sodelovanju smo povabili trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s
kuharjem Urošem so pripravili jed, ki je primerna tudi za novoletni večer. Nastala je prava umetnija, ki smo jih z veseljem, okusna kot je bila, pojedla.

Sestavine

  • 4 postrvji fileji

pirina rižota

  • 100 g pire
  • 2 dl jušne osnove
  • 50 g masla
  • malo zelišč
  • beli poper

koprova omaka

  • 50 g šalotke
  • sol
  • 2 dl smetane
  • majhen šopek kopra
  • malo masla
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 postrvji fileji

pirina rižota

  • 100 g pire
  • 2 dl jušne osnove
  • 50 g masla
  • malo zelišč
  • beli poper

koprova omaka

  • 50 g šalotke
  • sol
  • 2 dl smetane
  • majhen šopek kopra
  • malo masla
  • poper

Postopek

1

Šalotko olupimo in pazljivo sesekljamo. Na malo masla jo hitro prepražimo, nato dodamo piro in jo prav tako prepražimo. Dodamo še sesekljana zelišča in zalijemo z jušno osnovo.

OK-postrv-s-pirino-rizoto-in-koprovo-omako-1-1_318x220_acf_cropped
2

Ko se pira zmehča (po približno pol ure), vmešamo preostalo maslo. Solimo in popramo. Piro razdelimo na štiri krožnike.

OK-postrv-s-pirino-rizoto-in-koprovo-omako-2-1_318x220_acf_cropped
3

Fileje postrvi spečemo na žaru ali ponvici tako, da jih postavimo s kožo navzdol. Zgornjo stran malo posolimo. Ko so fileji skoraj pečeni, jih obrnemo in kakšno minuto pečemo še na drugi strani. Na vsak krožnik k piri položimo file postrvi.

OK-postrv-s-pirino-rizoto-in-koprovo-omako-3-1_318x220_acf_cropped
4

Sesekljano šalotko prepražimo na malo masla, dodamo koper in na hitro še malo prepražimo. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in premešamo. Omako precedimo in jo prelijemo prek postrvjih filejev.

OK-postrv-s-pirino-rizoto-in-koprovo-omako-4-1_318x220_acf_cropped

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.