
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

K sodelovanju smo povabili trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s
kuharjem Urošem so pripravili jed, ki je primerna tudi za novoletni večer. Nastala je prava umetnija, ki smo jih z veseljem, okusna kot je bila, pojedla.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper
Postopek
Šalotko olupimo in pazljivo sesekljamo. Na malo masla jo hitro prepražimo, nato dodamo piro in jo prav tako prepražimo. Dodamo še sesekljana zelišča in zalijemo z jušno osnovo.

Ko se pira zmehča (po približno pol ure), vmešamo preostalo maslo. Solimo in popramo. Piro razdelimo na štiri krožnike.

Fileje postrvi spečemo na žaru ali ponvici tako, da jih postavimo s kožo navzdol. Zgornjo stran malo posolimo. Ko so fileji skoraj pečeni, jih obrnemo in kakšno minuto pečemo še na drugi strani. Na vsak krožnik k piri položimo file postrvi.

Sesekljano šalotko prepražimo na malo masla, dodamo koper in na hitro še malo prepražimo. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in premešamo. Omako precedimo in jo prelijemo prek postrvjih filejev.
