Kaj boste skuhali danes?
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
K sodelovanju smo povabili trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s
kuharjem Urošem so pripravili jed, ki je primerna tudi za novoletni večer. Nastala je prava umetnija, ki smo jih z veseljem, okusna kot je bila, pojedla.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper
Postopek
Šalotko olupimo in pazljivo sesekljamo. Na malo masla jo hitro prepražimo, nato dodamo piro in jo prav tako prepražimo. Dodamo še sesekljana zelišča in zalijemo z jušno osnovo.
Ko se pira zmehča (po približno pol ure), vmešamo preostalo maslo. Solimo in popramo. Piro razdelimo na štiri krožnike.
Fileje postrvi spečemo na žaru ali ponvici tako, da jih postavimo s kožo navzdol. Zgornjo stran malo posolimo. Ko so fileji skoraj pečeni, jih obrnemo in kakšno minuto pečemo še na drugi strani. Na vsak krožnik k piri položimo file postrvi.
Sesekljano šalotko prepražimo na malo masla, dodamo koper in na hitro še malo prepražimo. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in premešamo. Omako precedimo in jo prelijemo prek postrvjih filejev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado