
Kaj boste skuhali danes?
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

K sodelovanju smo povabili trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s
kuharjem Urošem so pripravili jed, ki je primerna tudi za novoletni večer. Nastala je prava umetnija, ki smo jih z veseljem, okusna kot je bila, pojedla.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 postrvji fileji
pirina rižota
- 100 g pire
- 2 dl jušne osnove
- 50 g masla
- malo zelišč
- beli poper
koprova omaka
- 50 g šalotke
- sol
- 2 dl smetane
- majhen šopek kopra
- malo masla
- poper
Postopek
Šalotko olupimo in pazljivo sesekljamo. Na malo masla jo hitro prepražimo, nato dodamo piro in jo prav tako prepražimo. Dodamo še sesekljana zelišča in zalijemo z jušno osnovo.

Ko se pira zmehča (po približno pol ure), vmešamo preostalo maslo. Solimo in popramo. Piro razdelimo na štiri krožnike.

Fileje postrvi spečemo na žaru ali ponvici tako, da jih postavimo s kožo navzdol. Zgornjo stran malo posolimo. Ko so fileji skoraj pečeni, jih obrnemo in kakšno minuto pečemo še na drugi strani. Na vsak krožnik k piri položimo file postrvi.

Sesekljano šalotko prepražimo na malo masla, dodamo koper in na hitro še malo prepražimo. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in premešamo. Omako precedimo in jo prelijemo prek postrvjih filejev.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rigatoni s klobaso in bučkami
Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova