© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharski nasveti

rabarbarina-marmelada-z-ingverjem_558x620_acf_cropped

Marmelada je trda, kaj pa sedaj?

"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"

23. 8. 2025, 15.50
napoletanska pica

Kako se izognemo razmočeni pici

Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Uredništvo
19. 7. 2025, 16.00
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

uredništvo
17. 7. 2025, 16.00
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

uredništvo
9. 7. 2025, 13.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.