
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 8 velikih jajčevcev
- pest morske soli
- 2 dl rdečega vinskega kisa
- 5 dl blagega oljčnega olja
- 3 žličke suhega origana
- 1 žlička suhega zdrobljenega čilija
- 2 žlički zrn črnega popra
- 200 g sira feta

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 8 velikih jajčevcev
- pest morske soli
- 2 dl rdečega vinskega kisa
- 5 dl blagega oljčnega olja
- 3 žličke suhega origana
- 1 žlička suhega zdrobljenega čilija
- 2 žlički zrn črnega popra
- 200 g sira feta
Postopek
Večer prej jajčevce po dolgem narežemo na čim tanjše rezine – najbolje na 3 mm. Rezine v plasteh zložimo v cedilo, vsako plast obilno posujemo s soljo in pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo. Cedilo postavimo na veliko skledo in čez noč (ali za vsaj 8 ur) postavimo v hladilnik.
Tekočino od jajčevcev zavržemo. V veliko kozico nalijemo rdeči vinski kis in enako količino hladne vode ter zavremo. Dodamo rezine jajčevcev, spet zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 3 minute oziroma do mehkega. To bomo morali morda narediti v več porcijah. Jajčevce odcedimo na kuhinjskem papirju in jih temeljito popivnamo.
Rebrasto ponev segrejemo na srednjem ognju, da je vroča, a ne preveč. Rezine jajčevcev po obeh straneh premažemo z malo olja in jih pečemo po 2 minuti na vsaki strani – oziroma tako dolgo, da so dobro ožgane. To naredimo v več porcijah.
V kozici na šibkem ognju segrejemo preostalo olje, origano, čili in poprova zrna, da je toplo, ne sme pa biti prevroče, sicer se bo čili zažgal. Sir odcedimo in ga narežemo na kocke. Jajčevce in sir naložimo v kozarce in prelijemo z zeliščnim oljem. Kozarce nepredušno zapremo in pustimo, da se ohladijo. Tako pripravljeni jajčevci se v hladilniku obdržijo do 1 teden.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.