© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zavite paličice s slanino

Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma

Zavite paličice s slanino

Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot prigrizek
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zavite paličice s slaninoa

Sestavine

  • 75 g dimljene slanine
  • 250 g listnatega testa
  • 1 žlica gorčice
  • 1 jajce
  • moka za pomokanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 75 g dimljene slanine
  • 250 g listnatega testa
  • 1 žlica gorčice
  • 1 jajce
  • moka za pomokanje

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Slanino narežemo na približno 2 cm široke trakove.

2

Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 1⁄2 cm na debelo in ga premažemo z gorčico. Nanj polagamo trakove slanine, tako da med njimi pustimo kakšen milimeter prostora. Nato po teh praznih črtah testo razrežemo.

3

Trakove testa s slanino dvakrat ali trikrat zasukamo, jih polagamo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Temperaturo pečice znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in paličice pečemo približno 20 minut ali toliko časa, da se testo napihne in zlato zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.