Kaj boste skuhali danes?
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma
Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Slanino narežemo na približno 2 cm široke trakove.
Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 1⁄2 cm na debelo in ga premažemo z gorčico. Nanj polagamo trakove slanine, tako da med njimi pustimo kakšen milimeter prostora. Nato po teh praznih črtah testo razrežemo.
Trakove testa s slanino dvakrat ali trikrat zasukamo, jih polagamo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Temperaturo pečice znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in paličice pečemo približno 20 minut ali toliko časa, da se testo napihne in zlato zapeče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.