
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma

Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 75 g dimljene slanine
- 250 g listnatega testa
- 1 žlica gorčice
- 1 jajce
- moka za pomokanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Slanino narežemo na približno 2 cm široke trakove.
Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 1⁄2 cm na debelo in ga premažemo z gorčico. Nanj polagamo trakove slanine, tako da med njimi pustimo kakšen milimeter prostora. Nato po teh praznih črtah testo razrežemo.
Trakove testa s slanino dvakrat ali trikrat zasukamo, jih polagamo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Temperaturo pečice znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in paličice pečemo približno 20 minut ali toliko časa, da se testo napihne in zlato zapeče.