© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kumarična solata s popečeno tunino

Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino

Kumarična solata s popečeno tunino

Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino

Čas priprave 40 min + počivanje + 1 ura za mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kumarična solata s popečeno tunino

Sestavine

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 1 žlička strtega črnega popra
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 400 g steakov rumenoplavutega tuna
  • 1 žlica popraženih in rahlo strtih koriandrovih semen, ko postrežemo

solata

  • 3 kumare
  • 1 bela redkev (daikon; namesto tega lahko uporabimo tudi več rdečih redkvic)
  • 8 rdečih redkvic
  • košček ingverja
  • 2 žlici vloženega ingverja za suši (po želji)
  • 2 lista alge nori
  • 3 žlice mirina
  • velik šopek koriandra
  • 1 rdeč čili

preliv

  • sok 1 limete
  • 4 žlice navadnega jogurta
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička vasabija (oziroma po okusu)

Sestavine

  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 1 žlička strtega črnega popra
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 400 g steakov rumenoplavutega tuna
  • 1 žlica popraženih in rahlo strtih koriandrovih semen, ko postrežemo

solata

  • 3 kumare
  • 1 bela redkev (daikon; namesto tega lahko uporabimo tudi več rdečih redkvic)
  • 8 rdečih redkvic
  • košček ingverja
  • 2 žlici vloženega ingverja za suši (po želji)
  • 2 lista alge nori
  • 3 žlice mirina
  • velik šopek koriandra
  • 1 rdeč čili

preliv

  • sok 1 limete
  • 4 žlice navadnega jogurta
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička vasabija (oziroma po okusu)

Postopek

1

V plitvi skledi z metlico zmešamo sojino omako, sezamovo olje in poper. V oplasteni ponvi segrejemo sončnično olje. Steake po obeh straneh popečemo do želene stopnje. Prenesemo jih v posodo z marinado in za 1 uro postavimo v hladilnik, nato jih obrnemo in pustimo, dokler ne pripravimo solate.

2

Kumare olupimo, razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na tanke trakove ali spiraliziramo (narežemo s spiralnim rezalnikom). Belo redkev olupimo in narežemo na tanke trakove ali spiraliziramo, rdeče redkvice očistimo in narežemo na tanke kolute. Sveži ingver olupimo in narežemo na tanke vžigalice, vloženi ingver drobno nasekljamo, lista alge nori narežemo na trakove. Koriander nasekljamo, čiliju odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo.

3

Vso zelenjavo damo v veliko servirno skledo, dodamo oba ingverja in algo nori. Pokapamo z mirinom in limetinim sokom, nato dodamo koriander in čili. Pomešamo in pustimo počivati 20 minut.

4

Vse sestavine za preliv zmešamo z metlico. Tunino narežemo na rezine in jih razporedimo na solato, nato vse posujemo s popraženimi in rahlo strtimi koriandrovimi semeni ter pokapamo s prelivom.

Priljubljeni recepti

Gregorjevi ptički

12. marca se ženijo ptički

1 h 15 min
Srednje zahtevno

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

20 min
Enostavno

Koktajl s penino

Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.