
Kumarična solata s popečeno tunino
Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino
Kumarična solata s popečeno tunino
Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino

Sestavine
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 žlička strtega črnega popra
- 1 žlica sončničnega olja
- 400 g steakov rumenoplavutega tuna
- 1 žlica popraženih in rahlo strtih koriandrovih semen, ko postrežemo
solata
- 3 kumare
- 1 bela redkev (daikon; namesto tega lahko uporabimo tudi več rdečih redkvic)
- 8 rdečih redkvic
- košček ingverja
- 2 žlici vloženega ingverja za suši (po želji)
- 2 lista alge nori
- 3 žlice mirina
- velik šopek koriandra
- 1 rdeč čili
preliv
- sok 1 limete
- 4 žlice navadnega jogurta
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička vasabija (oziroma po okusu)

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 žlička strtega črnega popra
- 1 žlica sončničnega olja
- 400 g steakov rumenoplavutega tuna
- 1 žlica popraženih in rahlo strtih koriandrovih semen, ko postrežemo
solata
- 3 kumare
- 1 bela redkev (daikon; namesto tega lahko uporabimo tudi več rdečih redkvic)
- 8 rdečih redkvic
- košček ingverja
- 2 žlici vloženega ingverja za suši (po želji)
- 2 lista alge nori
- 3 žlice mirina
- velik šopek koriandra
- 1 rdeč čili
preliv
- sok 1 limete
- 4 žlice navadnega jogurta
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička vasabija (oziroma po okusu)
Postopek
V plitvi skledi z metlico zmešamo sojino omako, sezamovo olje in poper. V oplasteni ponvi segrejemo sončnično olje. Steake po obeh straneh popečemo do želene stopnje. Prenesemo jih v posodo z marinado in za 1 uro postavimo v hladilnik, nato jih obrnemo in pustimo, dokler ne pripravimo solate.
Kumare olupimo, razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na tanke trakove ali spiraliziramo (narežemo s spiralnim rezalnikom). Belo redkev olupimo in narežemo na tanke trakove ali spiraliziramo, rdeče redkvice očistimo in narežemo na tanke kolute. Sveži ingver olupimo in narežemo na tanke vžigalice, vloženi ingver drobno nasekljamo, lista alge nori narežemo na trakove. Koriander nasekljamo, čiliju odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo.
Vso zelenjavo damo v veliko servirno skledo, dodamo oba ingverja in algo nori. Pokapamo z mirinom in limetinim sokom, nato dodamo koriander in čili. Pomešamo in pustimo počivati 20 minut.
Vse sestavine za preliv zmešamo z metlico. Tunino narežemo na rezine in jih razporedimo na solato, nato vse posujemo s popraženimi in rahlo strtimi koriandrovimi semeni ter pokapamo s prelivom.