Kaj boste skuhali danes?
Jagodni džin
Jagodni džin
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 400 g jagod
- 7 dl džina
- 100 g sladkorja
Postopek
Jagode narežemo na rezine in jih v veliki skledi zmešamo z džinom in sladkorjem, nato prelijemo v steriliziran 1,5-litrski kozarec za vlaganje.
Shranimo v hladilnik za 3 tedne in vsaka 2 dni premešamo. Po 3 tednih precedimo skozi kavni filter ali muslinasto tkanino in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake z mandarinami
Ta cheesecake vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Ragu iz govejega repa z rezanci
Kutinov sir z vaniljo in ingverjem
Tradicionalna slaščica, ki smo ji dodali vaniljo in ingver za dodatno toplino