
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 1 žlica javorovega sirupa
- 3 žlice majoneze
- 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
- 4 rezine kruha
- 6 na soncu sušenih paradižnikov
- listi hrustljavega solatnega srčka
- črni poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 1 žlica javorovega sirupa
- 3 žlice majoneze
- 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
- 4 rezine kruha
- 6 na soncu sušenih paradižnikov
- listi hrustljavega solatnega srčka
- črni poper
Postopek
Močno segrejemo žar v pečici. Rezine slanine položimo na velik plitev pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in jih pokapamo z javorovim sirupom. Pod žarom jih pečemo 7 do 10 minut, da zahrustajo.
Majonezo zmešamo s paradižnikovo pasto in z mešanico namažemo dve rezini kruha. Obložimo ju s slanino, nasekljanimi sušenimi paradižniki in nekaj listi solate. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo s preostalima rezinama kruha, prerežemo na pol in postrežemo.
Nasvet
Pasta iz sušenih paradižnikov je hitro pripravljena. 80 g sušenih paradižnikov odcedimo in grobo narežemo. V kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo paradižnike, 1 narezan strok česna, žlico vroče vode in žlico oljčnega olja. Po potrebi dodamo še malo olja in po želji še ščep origana.