© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prima sendvič BLT

BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Prima sendvič BLT

BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Prima sendvič BLT

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 3 žlice majoneze
  • 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
  • 4 rezine kruha
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov
  • listi hrustljavega solatnega srčka
  • črni poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 3 žlice majoneze
  • 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
  • 4 rezine kruha
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov
  • listi hrustljavega solatnega srčka
  • črni poper

Postopek

1

Močno segrejemo žar v pečici. Rezine slanine položimo na velik plitev pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in jih pokapamo z javorovim sirupom. Pod žarom jih pečemo 7 do 10 minut, da zahrustajo.

2

Majonezo zmešamo s paradižnikovo pasto in z mešanico namažemo dve rezini kruha. Obložimo ju s slanino, nasekljanimi sušenimi paradižniki in nekaj listi solate. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo s preostalima rezinama kruha, prerežemo na pol in postrežemo.

Nasvet

Pasta iz sušenih paradižnikov je hitro pripravljena. 80 g sušenih paradižnikov odcedimo in grobo narežemo. V kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo paradižnike, 1 narezan strok česna, žlico vroče vode in žlico oljčnega olja. Po potrebi dodamo še malo olja in po želji še ščep origana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.