© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prima sendvič BLT

BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Prima sendvič BLT

BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Prima sendvič BLT

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 3 žlice majoneze
  • 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
  • 4 rezine kruha
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov
  • listi hrustljavega solatnega srčka
  • črni poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 3 žlice majoneze
  • 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
  • 4 rezine kruha
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov
  • listi hrustljavega solatnega srčka
  • črni poper

Postopek

1

Močno segrejemo žar v pečici. Rezine slanine položimo na velik plitev pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in jih pokapamo z javorovim sirupom. Pod žarom jih pečemo 7 do 10 minut, da zahrustajo.

2

Majonezo zmešamo s paradižnikovo pasto in z mešanico namažemo dve rezini kruha. Obložimo ju s slanino, nasekljanimi sušenimi paradižniki in nekaj listi solate. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo s preostalima rezinama kruha, prerežemo na pol in postrežemo.

Nasvet

Pasta iz sušenih paradižnikov je hitro pripravljena. 80 g sušenih paradižnikov odcedimo in grobo narežemo. V kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo paradižnike, 1 narezan strok česna, žlico vroče vode in žlico oljčnega olja. Po potrebi dodamo še malo olja in po želji še ščep origana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.