
Kaj boste skuhali danes?
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko
Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko
Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!

Sestavine
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 fileja lososa
- 2 žlici oljčnega olja
solatka
- 1 pomaranča
- 2 stebli rabarbare
- velika pest vodne kreše
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 fileja lososa
- 2 žlici oljčnega olja
solatka
- 1 pomaranča
- 2 stebli rabarbare
- velika pest vodne kreše
- 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Za solatko najprej filetiramo pomarančo. Odrežemo ji dno in vrh, nato obrežemo lupino in pazimo, da ostranimo vse bele dele. Obrezano pomarančo držimo nad skledo, da prestrežemo sok, in zarežemo med belimi kožicami, da v skledo izrežemo krhlje. Rabarbaro narežemo na tanke trakce, jih dodamo v skledo k pomaranči in pustimo marinirati 15 minut.
Medtem v možnarju grobo zdrobimo brinove jagode in poprova zrna. Lososova fileja položimo na pekač, ju premažemo z oljem in nato obložimo s poprovo-brinovo mešanico. Žar v pečici razgrejemo na najvišjo temperaturo in podenj postavimo lososa za 6 do 7 minut, vendar pazimo, da se začimbe ne zažgejo.
Pomaranči in rabarbari dodamo krešo, zabelimo z ekstra deviškim oljčnim oljem, dobro zmešamo in ponudimo k lososu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisana domača čokolada
V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov