© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Enostavna zelenjavna zloženka

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Enostavna zelenjavna zloženka

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
aubergine tomato and parmesan bake (melanzane alla parmigiana)

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 jajčevci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 jajčevci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo ter ga v kozici 3 minute pražimo na štirih žlicah olja, nato dodamo paradižnik in ob občasnem mešanju kuhamo 8 minut. Vmešamo paradižnikovo mezgo.

2

Medtem močno segrejemo ploščo za žar. Jajčevce po dolgem razrežemo na 5 mm tanke rezine. Premažemo jih z oljem in pri visoki temperaturi postopoma do mehkega spečemo na žaru (5 do 7 minut). Odlagamo jih na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo.

3

Dno primernega pekača obložimo s plastjo pečenih jajčevcev in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Potresemo jih s parmezanom in natrganimi listi bazilike. Solimo, popramo, obložimo z jajčevci in ta postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin . Na koncu zloženko prelijemo z razžvrkljanim jajcem, potresemo z nekoliko več parmezana in pečemo v pečici okoli 20 minut, da se površina lepo zapeče. Jed okrasimo s svežo baziliko.

Priljubljeni recepti

Marmorirani čokoladni rjavčki

Ti rjavčki na zabavi ne smejo manjkati!

40 min
Enostavno

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Humus s pečeno zelenjavo in feto

Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.