© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Enostavna zelenjavna zloženka

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Enostavna zelenjavna zloženka

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
aubergine tomato and parmesan bake (melanzane alla parmigiana)

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 jajčevci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 jajčevci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo ter ga v kozici 3 minute pražimo na štirih žlicah olja, nato dodamo paradižnik in ob občasnem mešanju kuhamo 8 minut. Vmešamo paradižnikovo mezgo.

2

Medtem močno segrejemo ploščo za žar. Jajčevce po dolgem razrežemo na 5 mm tanke rezine. Premažemo jih z oljem in pri visoki temperaturi postopoma do mehkega spečemo na žaru (5 do 7 minut). Odlagamo jih na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo.

3

Dno primernega pekača obložimo s plastjo pečenih jajčevcev in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Potresemo jih s parmezanom in natrganimi listi bazilike. Solimo, popramo, obložimo z jajčevci in ta postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin . Na koncu zloženko prelijemo z razžvrkljanim jajcem, potresemo z nekoliko več parmezana in pečemo v pečici okoli 20 minut, da se površina lepo zapeče. Jed okrasimo s svežo baziliko.

Priljubljeni recepti

Solata s čilijevo koruzo

V najbolj vročih mesecih leta solate postanejo glavna jed. Tale je še posebno okusna in osvežilna.

30 min
Enostavno

Juha iz prekajene krače in suhega graha

Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.

3 h
Enostavno

Srčkani piškoti z marmelado

Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

1 h 10 min
Enostavno

Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji

Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.

1 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.