
Oranžni zmešanček s korenčkom, klementinami in ananasom
Oranžni zmešanček s korenčkom, klementinami in ananasom

Sestavine
- 4 korenčki
- 8 klementin
- 1 ananas
- ½ žličke kurkume v prahu

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 4 korenčki
- 8 klementin
- 1 ananas
- ½ žličke kurkume v prahu
Postopek
Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na kose. Klementine olupimo in razdelimo na krhlje. Ananas olupimo in narežemo na manjše kose. Vse sestavine stresemo v sokovnik ali zmogljiv mešalnik in zmešamo.
Nasvet
- Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
- Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
- Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.