© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zavitek s piščancem in zelenjavo

Zavitek s piščancem in zelenjavo

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zavitek s piscancem in zelenjavo

Sestavine

  • 1 velika tortilja
  • pest natrganega mesa pečenega piščanca
  • 4 žlice kuhanega fižola
  • 2 žlici salse
  • 4 rezinice pekočega feferona (ali kanček tabaska)
  • 3 češnjevi paradižniki
  • pest rukole ali mladih špinačnih listov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velika tortilja
  • pest natrganega mesa pečenega piščanca
  • 4 žlice kuhanega fižola
  • 2 žlici salse
  • 4 rezinice pekočega feferona (ali kanček tabaska)
  • 3 češnjevi paradižniki
  • pest rukole ali mladih špinačnih listov

Postopek

1

Tortiljo pogrejemo (lahko v suhi ponvi ali 10 sekund v mikrovalovni pečici), da se zmehča in jo lažje zavijemo. Po sredi tortilje vzdolžno razporedimo piščančje meso in fižol. Enakomerno začinimo s salso in feferonom ali tabaskom. Na vrh razporedimo razpolovljene češnjeve paradižnike in rukolo ali špinačo. Dno tortilje preganemo čez nadev, konce zapognemo in tortiljo zvijemo. Nato jo zavijemo v papir za peko in dekorativno zavežemo z vrvico. Postrežemo razpolovljeno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.