
Jagodna bovla s cvetovi vrtnic
Jagodna bovla s cvetovi vrtnic

Sestavine
- 7,5 dl vina roze
- 4 žlice vodke
- 150 g jagod (polovice ali četrtine)
- prgišče dišečih cvetov vrtnic (bele nastavke odstranimo)
- 2,5 dl mineralne vode

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 7,5 dl vina roze
- 4 žlice vodke
- 150 g jagod (polovice ali četrtine)
- prgišče dišečih cvetov vrtnic (bele nastavke odstranimo)
- 2,5 dl mineralne vode
Postopek
Vino nalijemo v posodo za bovlo. Dodamo vodko in jagode. Potresemo s cvetnimi listi vrtnic. Postavimo za eno uro na hladno. Pred serviranjem dolijemo mineralno vodo.
Nasvet
Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline.