© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodna bovla s cvetovi vrtnic

Jagodna bovla s cvetovi vrtnic

Čas priprave 10 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Erdbeerbowle mit Rosenblaettern

Sestavine

  • 7,5 dl vina roze
  • 4 žlice vodke
  • 150 g jagod (polovice ali četrtine)
  • prgišče dišečih cvetov vrtnic (bele nastavke odstranimo)
  • 2,5 dl mineralne vode

Sestavine

  • 7,5 dl vina roze
  • 4 žlice vodke
  • 150 g jagod (polovice ali četrtine)
  • prgišče dišečih cvetov vrtnic (bele nastavke odstranimo)
  • 2,5 dl mineralne vode

Postopek

1

Vino nalijemo v posodo za bovlo. Dodamo vodko in jagode. Potresemo s cvetnimi listi vrtnic. Postavimo za eno uro na hladno. Pred serviranjem dolijemo mineralno vodo.

Nasvet

Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline.

Priljubljeni recepti

Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom

Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.

1 h
Enostavno

Lubenična »pica«

Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.

10 min
Enostavno

Enostavna paelja

Paelja- španska tradicionalna jed

40 min
Enostavno

Sladke krhke kepice

Kepice idealne za pusta hrusta!

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.