Kaj boste skuhali danes?
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Takole uživajo Italijani po službi
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Postopek
Bučke skrbno operemo in jih narežemo na tanke kolobarje (debeline 2 mm). Glavici česna razdelimo na stroke, jih olupimo in drobno nasekljamo.
Kis zavremo s pol litra vode in v mešanici bučke blanširamo v manjših količinah 1 minuto, da ostanejo hrustljave. Pazimo, da v posodo ne damo preveč bučk hkrati. S penovko jih poberemo iz lonca in prestavimo na cedilo, v lonec pa damo drugi del bučk. Postopek nadaljujemo, dokler ne zblanširamo vseh bučk, nato jih dobro odcedimo.
V kozarec za vlaganje nalijemo malce oljčnega olja, na dno zložimo dve do tri plasti bučk, malce solimo, popramo in potresemo z nekaj česna. Prelijemo z malo oljčnega olja in postopek ponovimo – zložimo dve do tri plasti bučk, solimo, popramo, dodamo česen in olje. Če so nam bolj všeč pekoči okusi, lahko dodamo tudi nekaj tankih rezin opranega svežega feferona. Ko kozarec napolnimo skoraj do vrha, prilijemo še malo oljčnega olja, da so zagotovo vse bučke prekrite, in zapremo. Tako vložene bučke hranimo v temnem in suhem prostoru, poskusimo pa jih lahko že po treh dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.