
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju

Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Postopek
Bučke skrbno operemo in jih narežemo na tanke kolobarje (debeline 2 mm). Glavici česna razdelimo na stroke, jih olupimo in drobno nasekljamo.
Kis zavremo s pol litra vode in v mešanici bučke blanširamo v manjših količinah 1 minuto, da ostanejo hrustljave. Pazimo, da v posodo ne damo preveč bučk hkrati. S penovko jih poberemo iz lonca in prestavimo na cedilo, v lonec pa damo drugi del bučk. Postopek nadaljujemo, dokler ne zblanširamo vseh bučk, nato jih dobro odcedimo.
V kozarec za vlaganje nalijemo malce oljčnega olja, na dno zložimo dve do tri plasti bučk, malce solimo, popramo in potresemo z nekaj česna. Prelijemo z malo oljčnega olja in postopek ponovimo – zložimo dve do tri plasti bučk, solimo, popramo, dodamo česen in olje. Če so nam bolj všeč pekoči okusi, lahko dodamo tudi nekaj tankih rezin opranega svežega feferona. Ko kozarec napolnimo skoraj do vrha, prilijemo še malo oljčnega olja, da so zagotovo vse bučke prekrite, in zapremo. Tako vložene bučke hranimo v temnem in suhem prostoru, poskusimo pa jih lahko že po treh dneh.