Kaj boste skuhali danes?
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Postopek
Bučke skrbno operemo in jih narežemo na tanke kolobarje (debeline 2 mm). Glavici česna razdelimo na stroke, jih olupimo in drobno nasekljamo.
Kis zavremo s pol litra vode in v mešanici bučke blanširamo v manjših količinah 1 minuto, da ostanejo hrustljave. Pazimo, da v posodo ne damo preveč bučk hkrati. S penovko jih poberemo iz lonca in prestavimo na cedilo, v lonec pa damo drugi del bučk. Postopek nadaljujemo, dokler ne zblanširamo vseh bučk, nato jih dobro odcedimo.
V kozarec za vlaganje nalijemo malce oljčnega olja, na dno zložimo dve do tri plasti bučk, malce solimo, popramo in potresemo z nekaj česna. Prelijemo z malo oljčnega olja in postopek ponovimo – zložimo dve do tri plasti bučk, solimo, popramo, dodamo česen in olje. Če so nam bolj všeč pekoči okusi, lahko dodamo tudi nekaj tankih rezin opranega svežega feferona. Ko kozarec napolnimo skoraj do vrha, prilijemo še malo oljčnega olja, da so zagotovo vse bučke prekrite, in zapremo. Tako vložene bučke hranimo v temnem in suhem prostoru, poskusimo pa jih lahko že po treh dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti