Kaj boste skuhali danes?
Kulinarika / Kuharski nasveti
Ste uporabili vaniljev strok? Nikar ga ne zavrzite
Kadar za pripravo sladic uporabimo vaniljev strok, ki mu odstranimo sredico, naj strok nikar ne roma kar v koš. Najbolje bo, če pripravimo domač vaniljev sladkor.
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Vse življenje že narobe kuhate testenine: to je napaka, ki jo delate
Večina nas testenine kuha narobe, premalo soljena voda in napačen čas kuhanja namreč uničita okus in teksturo. Odkrijte, kako jih skuhati, da bodo popolne.
Ima vaš tofu okus po šolski radirki? Naučite se ga pripraviti pravilno
Tofu lahko res hitro razočara. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki niso za nikamor. A odslej bo vse drugače.
Kako pravilno skuhamo proseno kašo, da bo rahla in polna okusa
Prosena kaša je zakoreninjena v naši tradiciji, ker ne vsebuje glutena, pa je danes znova zelo priljubljena. Odlična je v številnih slanih in sladkih jedeh.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
S temi nasveti bo vaš pražen krompir še boljši kot v domači gostilni
Pražen, tenstan ali restan krompir ima v slovenskih srcih prav posebno mesto, sicer pa še svoje društvo, himno in festival. Prav je, da ga pripravimo, kot se spodobi.
Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.
Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.
Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.
To je skrivnost popolnih palačink
Se še spomnite tekmovanj iz otroštva, kdo poje največ palačink? Čeprav imamo še vedno radi stare dobre, zvite z marmelado ali čokoladno-lešnikovim namazom, imajo palačinke tisoč obrazov.
Ali lahko mleko, sir in jogurt zamrznemo brez skrbi?
Na nas se je obrnil bralec z vprašanjem, ali je varno zamrzniti mleko, jogurt in druge mlečne izdelke brez da bi pri tem prišlo do spremembe okusa ali teksture.
Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.