
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha
Postopek
Mlado čebulico, kumaro in solato grobo narežemo. Zavremo 1,4 litra vode. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in pražimo čebulico 5 minut ali toliko časa, da se zmehča, medtem pogosto pomešamo. Dodamo kumaro, solato in grah, nato prilijemo krop, vmešamo jušno kocko, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da je zelenjava mehka, a še vedno živo zelena.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo vročo ali hladno, po želji jo pokapamo z jogurtom, zraven pa ponudimo rženi kruh.