Kaj boste skuhali danes?
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo operemo, damo jo v veliko ponev na srednjo temperaturo in premešamo, da ovene. Nato jo odstavimo z ognja in odcedimo tekočino, ki je pri tem nastala.
Špinačo zmešamo s sirom in vse skupaj razporedimo v manjši pekač. Na vrh damo ribo, na katero položimo na kolobarje narezan paradižnik, posujemo s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, odvisno od debeline ribe. Riba je pečena, ko gre njeno meso zlahka narazen.
Nasvet
Pri tem receptu lahko vahnjo nadomestimo s trsko ali pa z osličem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Búdl ali gorenjska prata v topli hrenovi omaki
Klasična velikonočna jed na Gorenjskem