
Kaj boste skuhali danes?
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.

Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo operemo, damo jo v veliko ponev na srednjo temperaturo in premešamo, da ovene. Nato jo odstavimo z ognja in odcedimo tekočino, ki je pri tem nastala.
Špinačo zmešamo s sirom in vse skupaj razporedimo v manjši pekač. Na vrh damo ribo, na katero položimo na kolobarje narezan paradižnik, posujemo s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, odvisno od debeline ribe. Riba je pečena, ko gre njeno meso zlahka narazen.
Nasvet
Pri tem receptu lahko vahnjo nadomestimo s trsko ali pa z osličem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti