Kaj boste skuhali danes?
Zakaj se piškoti razlezejo in kako to preprečiti
Piškoti, ki se razlezejo in izgubijo obliko, so pogosta težava, ki ni posledica slabega recepta, temveč 'obnašanja' maščob, temperature in napačnih razmerij v masi.
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Priljubljeni recepti
E-novice
Čokoladna sladica brez peke, ki vedno navduši
Čokoladni tartufi in druge sladke kroglice nas navdušujejo s svojo preprostostjo, igrivostjo in neskončnimi možnostmi prilagoditev.
Kako pripraviti polenovko? Bakalar in štokviš
Kupili ste suh kos polenovke, ki je videti kot velik izziv. Kaj pa zdaj? Odgovarjamo na največje zagate in ponujamo recepte za krasne jedi iz suhe polenovke.
Nazdravite s to retro klasiko
Se spomnite, kako so mame gostom ob posebnih priložnostih postregle z domačim likerjem? Še danes nas spremlja vonj tega prepovedanega posladka, zato smo poiskali recepte.
10 vrst piškotov, ki ne smejo manjkati na prazničnih pladnjih
Izbor piškotov na pladnjih, ki bodo vsak čas krasili naša omizja, je odsev drobnih ritualov, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. A nekatere imamo radi vsi …
Puhasta skutina torta, ki se stopi v ustih
Ta skutina torta je nadvse preprosta, hitro narejena in tako puhasta, da se v ustih kar stopi.
5 hitrih kosil za prezasedene decembrske dni
December je čaroben, a hkrati natrpan z obveznostmi in druženji, zato so hitro pripravljena in okusna kosila v teh dneh še toliko pomembnejša.
Pri peki potice se izognite tem napakam
Potica je kraljica praznikov, a pri pripravi lahko gre hitro kaj narobe. Preverite, katere napake so najbolj pogoste in kako se jim izogniti.
Slavnostne juhe, ki so popoln uvod v fino večerjo
Z nekaj domiselnimi dodatki, kapljico aromatiziranega olja, popečenimi oreški, svežimi zelišči ali zanimivo zakuho lahko vsaka juha hitro postane elegantna.
Praznične torte: nova tradicija?
Praznične mize so tradicionalno okrašene s sladicami, a torte se nanjo še vedno redko prebijejo – se morda ta trend spreminja?
Očarajte goste s temi prazničnimi ruladami
Po obilni praznični večerji se prileže lahkotna sladica, polna svežine in pestrih okusov – mi predlagamo rulado.
Bogata temna omaka, ki bo popolna za praznične jedi
Demi-glace je globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato je recept dobro vedno imeti pri roki.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike
Ste uporabili vaniljev strok? Nikar ga ne zavrzite
Kadar za pripravo sladic uporabimo vaniljev strok, ki mu odstranimo sredico, naj strok nikar ne roma kar v koš. Najbolje bo, če pripravimo domač vaniljev sladkor.
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Kot iz francoske slaščičarne: popolno paljeno testo
Paljeno ali kuhano testo je zunaj rahlo hrustljavo, znotraj pa mehko in votlo, zaradi česar je popolno za polnjenje s kremami. Naučite se ga pripraviti korak za korakom.
Poznate ta trik za lupljenje buče?
Sezona buč k sreči še kar traja, njihove živahne barve pa krasijo vrtove in kuhinje – a marsikoga pri pripravi ustavi trdovratna lupina.
Manj kot 5 sestavin
Kardamom: dišeči semenski stroki za praznične dni
Med prazničnimi začimbnimi vonji s svojo kombinacijo sladkobe, svežine in rahlega pikantnega priokusa izstopa kardamom. Naj za praznike njegov vonj preplavi tudi vaš dom.
Zelišča za odpornost, ki jih še lahko naberemo pred zimo
Mraz še ni povsem utišal narave! Odkrijte, katera zelišča za krepitev imunskega sistema lahko še naberemo pred zimo – in zakaj nam pomagajo ostati zdravi.
Vrt na kuhinjskem pultu: ustvarite svoj zimski zeliščni kotiček
Tudi pozimi za kuhanje potrebujemo zelišča in dobra novica je, da nekatera lahko vzgojimo na okenski polici. Preverite kakšen naj bo zimski zeliščni kotiček v kuhinji.
Rastlina, ki raste na vašem vrtu, dokazano pomirja in izboljša spanec
Baldrijan je zdravilna rastlina z dolgo tradicijo, ki jo sodobne raziskave vse pogosteje povezujejo z boljšim spancem in manj tesnobe.
Krvni tlak pozimi: zakaj naraste in katere navade ga znižajo
Pozimi se krvni tlak pogosto zviša. Meje, merjenje in preproste prehranske navade lahko tlak opazno izboljšajo – še preden posežemo po zdravilih.
Rastlina, ki ščiti mehur in podpira prebavo, je cenjena že stoletja
Javanski čaj že stoletja slovi kot rastlina, ki podpira zdravje ledvic in sečil ter skrbi za naravno ravnovesje v telesu.