
Kaj boste skuhali danes?

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.


Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?


Zapečena jajca s sirom in smetano
Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?

Priljubljeni recepti
E-novice



Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.

Aljin simbol ravnovesja: čijin puding z grškim jogurtom
Čijin puding ni samo preprost za pripravo, vsebuje tudi še kako pomembne vlaknine, beljakovine, maščobne kisline omega 3 in številne vitamine.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Marmelada je trda, kaj pa sedaj?
"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"

Še vedno ne veste, kaj je ghee? Pripravite ga lahko tudi sami
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Domači ravioli, ki bi jih z veseljem postregli tudi v restavraciji
Sledite našemu postopku in fotografijam korak za korakom ter pripravite domače raviole, o katerih bodo gostje še dolgo govorili.

Tradicionalna angleška krema
Angleška krema (crème anglaise) je ena klasičnih desertnih krem, in ko se jo boste nauičili pripraviti s tem preprostim vodičem, boste postali pravi mojster slaščic!
Manj kot 5 sestavin

Monarda – kopriva starih Indijancev: 4 sorte, ki vas bodo navdušile
Monarda oziroma bergamotka je zelo vsestranska aromatična lepotica, ki pa jo premalo poznamo. Spoznajte štiri sorte monarde, ki vas bodo zagotovo navdušile.

Kako posušiti zelišča, da ohranijo okus in zdravilne moči
September je zadnji čas, da naberemo večino zelišč, ki so poleti bujno rasla na gredicah in v loncih. Če jih želimo uporabljati tudi v hladnejših mesecih, je prav zdaj priložnost, da jih posušimo in shranimo. Sušenje je eden najbolj naravnih načinov konzerviranja rastlin, a zahteva nekaj pozornosti, če želimo, da zelišča ohranijo tako aromo kot zdravilne učinkovine.

Zeli z vrta, ki pomagajo, da bo vrnitev v šolo sproščena in radostna
Šolske počitnice se bližajo koncu in starši, pa tudi babice in dedki si želimo, da bi se naši otroci v šolo vrnili z veseljem in brez stresa. Pomagamo jim lahko s prijetnimi dnevnimi rituali, ki jim bodo pomagali razbremeniti misli, okrepiti koncentracijo in izboljšati imunski sistem, da bodo lažje kos šolskim izzivom in bodo samozavestno usvajali novo znanje. Glavno vlogo v takih podpornih ritualih pa imajo seveda zelišča in druge rastline z domačega vrta.

Ob prehladu izkoristite ta »zdravila« z domačega vrta
Poletje je že nadomestila jesen, vse več je dežja, temperature so se že spustile. Na pohodu so že viroze in bakterijska obolenja. Obranimo se z zelmi z domačega vrta.

Prva pomoč po poletju: jagodičevje vrača koži sijaj
Počitnice so se končale, koža pa ni tako sijoča, kot bi morala biti po aktivnem počitku? V pomoč vam bo jagodičevje.

Česen pospešuje prebavo in razkužuje prebavila
Imate radi česen? Če ljubite sredozemsko hrano, potem gotovo. Zdaj se že lepo suši, in če ga bomo shranili na temno, suho in hladno mesto, bo zdržal do prihodnje letine.