Kaj boste skuhali danes?
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Priljubljeni recepti
E-novice
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Morski praznični meni za drzne jedce
Morski meni je bil nekoč del praznične tradicije, danes pa ribe in morske sadeže na mizo postavimo predvsem zato, ker so posebni in drugačni.
Zakaj se piškoti razlezejo in kako to preprečiti
Piškoti, ki se razlezejo in izgubijo obliko, so pogosta težava, ki ni posledica slabega recepta, temveč 'obnašanja' maščob, temperature in napačnih razmerij v masi.
Dva praznična recepta Veseljakove urednice Janje Ulaga
Tokrat je kuhalnico v oddaji Slovenske kuharice v roke vzela odgovorna urednica Radia Veseljak Janja Ulaga, ki se v kuhinji odlično znajde.
10 sladic za občutljive trebuhe
Naj bodo tudi praznične sladice vključujoče: z nekaj premisleka lahko pripravimo fine posladke brez glutena, jajc ali mleka, pa tudi bolj lahkotne in uravnotežene izbire.
Čokoladna sladica brez peke, ki vedno navduši
Čokoladni tartufi in druge sladke kroglice nas navdušujejo s svojo preprostostjo, igrivostjo in neskončnimi možnostmi prilagoditev.
Kako pripraviti polenovko? Bakalar in štokviš
Kupili ste suh kos polenovke, ki je videti kot velik izziv. Kaj pa zdaj? Odgovarjamo na največje zagate in ponujamo recepte za krasne jedi iz suhe polenovke.
Nazdravite s to retro klasiko
Se spomnite, kako so mame gostom ob posebnih priložnostih postregle z domačim likerjem? Še danes nas spremlja vonj tega prepovedanega posladka, zato smo poiskali recepte.
10 vrst piškotov, ki ne smejo manjkati na prazničnih pladnjih
Izbor piškotov na pladnjih, ki bodo vsak čas krasili naša omizja, je odsev drobnih ritualov, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. A nekatere imamo radi vsi …
Puhasta skutina torta, ki se stopi v ustih
Ta skutina torta je nadvse preprosta, hitro narejena in tako puhasta, da se v ustih kar stopi.
Bogata temna omaka, ki bo popolna za praznične jedi
Demi-glace je globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato je recept dobro vedno imeti pri roki.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Pri peki potice se izognite tem napakam
Potica je kraljica praznikov, a pri pripravi lahko gre hitro kaj narobe. Preverite, katere napake so najbolj pogoste in kako se jim izogniti.
Naučite se pripraviti pretaknjeno pečenko, ki bo navdušila s sočnostjo
Pretikanje (ali špikanje) suhih kosov mesa je klasična tehnika, ki zagotavlja sočnost in bogat okus mesa. Deluje nekoliko retro, a nanjo še vedno prisegamo.
Ste uporabili vaniljev strok? Nikar ga ne zavrzite
Kadar za pripravo sladic uporabimo vaniljev strok, ki mu odstranimo sredico, naj strok nikar ne roma kar v koš. Najbolje bo, če pripravimo domač vaniljev sladkor.
Manj kot 5 sestavin
Kardamom: dišeči semenski stroki za praznične dni
Med prazničnimi začimbnimi vonji s svojo kombinacijo sladkobe, svežine in rahlega pikantnega priokusa izstopa kardamom. Naj za praznike njegov vonj preplavi tudi vaš dom.
Zelišča za odpornost, ki jih še lahko naberemo pred zimo
Mraz še ni povsem utišal narave! Odkrijte, katera zelišča za krepitev imunskega sistema lahko še naberemo pred zimo – in zakaj nam pomagajo ostati zdravi.
Vrt na kuhinjskem pultu: ustvarite svoj zimski zeliščni kotiček
Tudi pozimi za kuhanje potrebujemo zelišča in dobra novica je, da nekatera lahko vzgojimo na okenski polici. Preverite kakšen naj bo zimski zeliščni kotiček v kuhinji.
Rastlina, ki raste na vašem vrtu, dokazano pomirja in izboljša spanec
Baldrijan je zdravilna rastlina z dolgo tradicijo, ki jo sodobne raziskave vse pogosteje povezujejo z boljšim spancem in manj tesnobe.
Krvni tlak pozimi: zakaj naraste in katere navade ga znižajo
Pozimi se krvni tlak pogosto zviša. Meje, merjenje in preproste prehranske navade lahko tlak opazno izboljšajo – še preden posežemo po zdravilih.
Rastlina, ki ščiti mehur in podpira prebavo, je cenjena že stoletja
Javanski čaj že stoletja slovi kot rastlina, ki podpira zdravje ledvic in sečil ter skrbi za naravno ravnovesje v telesu.