Kaj boste skuhali danes?
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Ste uporabili vaniljev strok? Nikar ga ne zavrzite
Kadar za pripravo sladic uporabimo vaniljev strok, ki mu odstranimo sredico, naj strok nikar ne roma kar v koš. Najbolje bo, če pripravimo domač vaniljev sladkor.
Čemu služi ta stran strgalnika?
Kuhinjski strgalnik je nepogrešljiv pripomoček v vsaki kuhinji, ampak številni ne uporabljamo vseh strani. Sploh veste, čemu so namenjene?
Priljubljeni recepti
E-novice
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Kraljica bosanske kuhinje: begova čorba
Bosanska kulinarika nas vedno znova navdušuje s pristnostjo in pestrimi okusi. Ena najbolj priljubljenih jedi za hladne dni pa je gotovo begova čorba.
Pocrkljajte družino z jabolčnim pecivom v karamelni preobleki
V tem pecivu je vse, kar jeseni tako zelo prija. Jabolka, orehi, cimet, smetana in za povrhu še karamelna preobleka.
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Odličen recept za priljubljeno sladico z avstrijskih smučišč
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Stari recept za juho, s katero so babice preganjale slabo počutje
Prežganka je ena najbolj prepoznavnih domačih juh, ki nas s preprostim okusom in toplino spremlja že stoletja.
Danilo Steyer: Čuti, da mora predati kmetijo
Danilo Steyer je vinar, ki verjame, da se v vsaki kapljici vina skriva zgodba – zgodba o potrpežljivosti, delu, spoštovanju in ljubezni do domače zemlje.
Naučite se pripraviti pretaknjeno pečenko, ki bo navdušila s sočnostjo
Pretikanje (ali špikanje) suhih kosov mesa je klasična tehnika, ki zagotavlja sočnost in bogat okus mesa. Deluje nekoliko retro, a nanjo še vedno prisegamo.
Sladice
Nasveti in tehnike
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Poznate ta trik za lupljenje buče?
Sezona buč k sreči še kar traja, njihove živahne barve pa krasijo vrtove in kuhinje – a marsikoga pri pripravi ustavi trdovratna lupina.
Tako najlažje olupimo kostanj
Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Manj kot 5 sestavin
Zelišča za odpornost, ki jih še lahko naberemo pred zimo
Mraz še ni povsem utišal narave! Odkrijte, katera zelišča za krepitev imunskega sistema lahko še naberemo pred zimo – in zakaj nam pomagajo ostati zdravi.
Vrt na kuhinjskem pultu: ustvarite svoj zimski zeliščni kotiček
Tudi pozimi za kuhanje potrebujemo zelišča in dobra novica je, da nekatera lahko vzgojimo na okenski polici. Preverite kakšen naj bo zimski zeliščni kotiček v kuhinji.
Ne zamudite: sedaj je še zadnji čas, da posadimo jesenski česen!
Domač česen je veliko bolj okusen in zdrav od uvoženega, poleg tega je njegova pridelava povsem nezahtevna. Tako ni razloga, da bi ga spregledali. Posadite ga sedaj!
Kolmež: zelišče, ki pomaga, ko želodec ponori
Kolmež je skrivni as med zelišči – pomiri želodec, kroti pline, pomaga pri prenajedanju in sezonskih spremembah. A pozor: pravilno ga moramo pripraviti.
Glavobol, ki ga ne smete ignorirati: kdaj nujno k zdravniku
Številni trpijo zaradi kroničnih glavobolov ali migrene. Pravzaprav je glavobolov precej vrst, zdravstvena stroka jih razlikuje od 15 in 20.
Travniška rastlina deluje odvajalno, čisti kri ter spodbuja delovanje jeter
Ste že slišali za divjo ščetico? Po navadi jo opazimo pozimi, ko suha socvetja na otrdelih steblih štrlijo iz bele preproge. Ne pozabimo omeniti, da je zelo zdravilna.