Kaj boste skuhali danes?
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.
Priljubljeni recepti
E-novice
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Štiri ideje za slane jedi s kupljenim listnatim testom
Listnato testo je eden tistih izdelkov, ki v hladilniku rešujejo številne kulinarične (in časovne) zagate. Možnosti je neskončno, rezultat pa vedno hrustljavo odličen.
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike
Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Tako bo vaša lesena deska zdržala leta
Leseno desko imamo v kuhinji vsi. Pomembno je, da znamo zanjo tudi poskrbeti, da bo zdržala čim dlje.
Majhne ribe, velik užitek: najboljši načini za pripravo sardel
Bralka nas je povprašala: "Na vaši strani sem prebrala, da so modre ribe celo bolj zdrave od belih, zato bi jih rada pripravila večkrat. Kako lahko pripravim sardone ali sardele in kako vem, da so ribe zares sveže?"
Še vedno ne veste, kaj je ghee? Pripravite ga lahko tudi sami
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.
Manj kot 5 sestavin
Ne zamudite: sedaj je še zadnji čas, da posadimo jesenski česen!
Domač česen je veliko bolj okusen in zdrav od uvoženega, poleg tega je njegova pridelava povsem nezahtevna. Tako ni razloga, da bi ga spregledali. Posadite ga sedaj!
Sladki koren: okrasna in zdravilna rastlina za vsak vrt
Če prisegate na naravno lekarno, gotovo poznate sladki koren. Pa ste vedeli, da ga lahko gojimo tudi na domačem vrtu, zdravilne korenine pa lahko začnemo pobirati jeseni?
Zelišča, ki jih lahko sadimo še oktobra
Jeseni še ni prepozno za zelišča! Odkrijte, katera lahko sadimo oktobra, kako jih zaščitimo in zakaj je jesensko sajenje odlična izbira.
Ta dišeča začimba pomaga pri prebavi in krepi zdravje
Tradicionalna kitajska medicina muškatni orešček že več kot 150 let uporablja za lajšanje prebavnih težav, krepitev apetita ter blaženje bolečin v trebuhu in driske.
To zelišče okrepi imunski sistem in pospeši celjenje kože
Ameriški slamnik že stoletja velja za rastlino, ki ščiti telo pred virusi in spodbuja naravno regeneracijo.
Zelišča, ki kljubujejo mrazu: kaj še lahko naberemo pozno jeseni
Tudi ko mraz že trka na vrata, narava še ni rekla zadnje besede. Šipek, brin, gabez in regrat ponujajo zdravilne moči pozne jeseni.