Kaj boste skuhali danes?
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Priljubljeni recepti
E-novice
Piščančje prsi z majonezo in parmezanom, ki se kar topijo v ustih
Hitro kosilo, ki nikoli ne razočara: sočne piščančje prsi z majonezo in parmezanom, pripravljene v manj kot 30 minutah. Preprost recept za med tednom ali sproščen vikend.
Pozabite na kuhano vino, to bo vaš novi najljubši zimski napitek
Polepšajte si dolge popoldneve s kozarcem domačega jabolčnega sirupa, ki diši po zimi.
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Škotska ima haggis, Korošci pa mežerle
Koroška vabi s prečudovito naravo, toplimi nasmehi domačinov in pristnimi domačimi jedmi. Odpravite se na izlet in ga kronajte s krepkim mežerlom.
Ideja za vikend kosilo: Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci sodijo med najbolj značilne jedi slovenske kulinarike, predvsem v zimskem času.
Recept, zaradi katerega boste tatarski biftek pripravljali vse leto
Če obstaja jed, ki v Sloveniji vsako leto kraljuje decembrskim mizam, je to gotovo tatarski biftek.
Vse življenje že narobe kuhate testenine: to je napaka, ki jo delate
Večina nas testenine kuha narobe, premalo soljena voda in napačen čas kuhanja namreč uničita okus in teksturo. Odkrijte, kako jih skuhati, da bodo popolne.
Ima vaš tofu okus po šolski radirki? Naučite se ga pripraviti pravilno
Tofu lahko res hitro razočara. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki niso za nikamor. A odslej bo vse drugače.
Tako nastane najbolj sočna pečenka, polna okusa in domačnosti
Pretikanje (ali špikanje) suhih kosov mesa je klasična tehnika, ki zagotavlja sočnost in bogat okus mesa. Deluje nekoliko retro, a nanjo še vedno prisegamo.
Sladice
Nasveti in tehnike
Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.
Kako pravilno skuhamo proseno kašo, da bo rahla in polna okusa
Prosena kaša je zakoreninjena v naši tradiciji, ker ne vsebuje glutena, pa je danes znova zelo priljubljena. Odlična je v številnih slanih in sladkih jedeh.
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Poznate ta trik za lupljenje buče?
Sezona buč k sreči še kar traja, njihove živahne barve pa krasijo vrtove in kuhinje – a marsikoga pri pripravi ustavi trdovratna lupina.
Manj kot 5 sestavin
Zelišča za odpornost, ki jih še lahko naberemo pred zimo
Mraz še ni povsem utišal narave! Odkrijte, katera zelišča za krepitev imunskega sistema lahko še naberemo pred zimo – in zakaj nam pomagajo ostati zdravi.
Vrt na kuhinjskem pultu: ustvarite svoj zimski zeliščni kotiček
Tudi pozimi za kuhanje potrebujemo zelišča in dobra novica je, da nekatera lahko vzgojimo na okenski polici. Preverite kakšen naj bo zimski zeliščni kotiček v kuhinji.
Ne zamudite: sedaj je še zadnji čas, da posadimo jesenski česen!
Domač česen je veliko bolj okusen in zdrav od uvoženega, poleg tega je njegova pridelava povsem nezahtevna. Tako ni razloga, da bi ga spregledali. Posadite ga sedaj!
To naravno »orožje« zeliščarji priporočajo pri prvih znakih prehlada
Ste vedeli, da so stari Grki brinove jagode uporabljali v medicinske namene? Verjeli so, da povečujejo telesno vzdržljivost, kar pa ni povsem iz trte izvito.
Okrepite odpornost, pomirite živce in razstrupite jetra
Črno redkev so v zgodovini poznala že vsa velika ljudstva. Na veliko so jo gojili že Kitajci, Grki, Egipčani in Rimljani.
Več kot le začimba: pregnal bo tudi revmo in odpravil želodčne težave
Luštrek ni le začimba, temveč tudi zdravilna rastlina, o kateri je pisal že Plinij. Spoznajte ga.