
Kaj boste skuhali danes?

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.





Priljubljeni recepti
E-novice



Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Nenavadna krompirjeva polenta iz dežele dondolašev
Grobnik ni znan le po slovitem motociklističnem dirkališču, temveč tudi po pustnih likih – dondolaših in izjemni kulinariki.

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.

Kaj kuhati ta teden? Pet idej za jesenska kosila
Tedenski jedilnik, ki diši po jeseni: od bučnega narastka z žajbljem do klobase s krompirjem in jabolki. Preprosti, okusni in hranljivi recepti za vsak dan v tednu.

Tri jesenske sladice s kakijem, ki jih morate poskusiti
Na Primorskem so prvi kakiji že začeli zoreti in sočni sadeži kar kličejo k ustvarjanju sladic.

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

Brez boja za mizo: jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.

Recept za čokoladni liker, ki vedno očara
Ko se združijo mleko, čokolada in rum, nastane popolna kremasta pijača, ki jo lahko postrežemo ob praznikih, kot darilo ali pa kar tako – za sladke jesenske trenutke razvajanja.

Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!

Marmelada je trda, kaj pa sedaj?
"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"

Tako preprosto je filiranje te male ribe
Sardoni ali inčuni spadajo med modre ribe. Imajo izvrstno razmerje maščobnih kislin, ki pripomorejo k našemu zdravju, so okusni in praviloma poceni.

Ali lahko mleko, sir in jogurt zamrznemo brez skrbi?
Na nas se je obrnil bralec z vprašanjem, ali je varno zamrzniti mleko, jogurt in druge mlečne izdelke brez da bi pri tem prišlo do spremembe okusa ali teksture.
Manj kot 5 sestavin

Naravna kozmetika z vrta: recepti za domača aromatična olja
Ste morda iz domačih zelišč in zeli že kdaj pripravili kakšen kozmetičen izdelek? Ni težko ... Preverite, kako naredimo domača aromatična olja za nego in podporo telesu.

Naravne »droge«, ki jih lahko gojimo na domačem vrtu
Po vsem stresu, ki ga doživljamo, človek potrebuje nekaj sprostitve. Preverite, katere naravne "droge", ki nam pomagajo pri sproščanju, lahko gojimo tudi v domačem vrtu.

Jesenski dar narave: šipkov C-vitamin
Divji grmički, ki rastejo vsepovsod, prav zdaj, ko je naš imunski sistem že na udaru, ponujaj šipkove plodove, polne vitamina C in antioksidantov. Ste jih že nabrali?

Pogosta travniška rastlina, ki odpravlja strah in blaži glavobole
Šentjanževko najpogosteje poznamo kot rastlino, ki vpliva na našo duševno dejavnost, saj pomirja in odpravlja tesnobo. A šentjanževka je mnogo več kot zgolj to.

Z žajbljem nad prehlad, izpuščaje in vročinske valove
V ljudski medicini se žajbelj še najpogosteje uporablja pri zdravljenju težav v ustih. Pomaga ob vnetnih procesih, prav tako deluje protimikrobno in spodbuja tek.

Naravna rešitev proti stresu in za miren spanec
S temi rastlinami si boste načrpali nove energije in moči. V obliki čaja delujejo še bolj blagodejno.