Kaj boste skuhali danes?
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Riževo mešanico skuhamo po navodilih z embalaže. Kuhan riž odcedimo, vrnemo v kozico in pokrijemo, da ostane topel.
Medtem olupimo čebulo, jo razpolovimo in narežemo na lističe. Svinjski file narežemo na rezine, debele 3 do 4 cm. Potresemo jih z zdrobljenim poprom in malo soli. V veliki ponvi segrejemo žlico olja in meso popečemo na obeh straneh, da se lepo obarva, nato ga vzamemo iz ponve.
V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo čebulo 5 minut, dolijemo kis in kuhamo minuto, da se malo pokuha. Dodamo še javorjev sirup in v omako vrnemo meso. Kuhamo še 5 minut, da se meso skuha. Svinjino v sladko-kisli omaki postrežemo z rižem in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.