© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjina s sladko-kislo čebulno omako

Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.

Svinjina s sladko-kislo čebulno omako

Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI179015_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g mešanice riža basmati
  • in divjega riža
  • 600 g svinjskega fileja
  • 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika rdeča čebula
  • 1,5 dl jabolčnega kisa
  • 0,75 dl javorovega sirupa
  • sol
  • poper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g mešanice riža basmati
  • in divjega riža
  • 600 g svinjskega fileja
  • 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika rdeča čebula
  • 1,5 dl jabolčnega kisa
  • 0,75 dl javorovega sirupa
  • sol
  • poper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip

Postopek

1

Riževo mešanico skuhamo po navodilih z embalaže. Kuhan riž odcedimo, vrnemo v kozico in pokrijemo, da ostane topel.

2

Medtem olupimo čebulo, jo razpolovimo in narežemo na lističe. Svinjski file narežemo na rezine, debele 3 do 4 cm. Potresemo jih z zdrobljenim poprom in malo soli. V veliki ponvi segrejemo žlico olja in meso popečemo na obeh straneh, da se lepo obarva, nato ga vzamemo iz ponve.

3

V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo čebulo 5 minut, dolijemo kis in kuhamo minuto, da se malo pokuha. Dodamo še javorjev sirup in v omako vrnemo meso. Kuhamo še 5 minut, da se meso skuha. Svinjino v sladko-kisli omaki postrežemo z rižem in potresemo s sesekljanim peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.