 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
 
    Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Riževo mešanico skuhamo po navodilih z embalaže. Kuhan riž odcedimo, vrnemo v kozico in pokrijemo, da ostane topel.
Medtem olupimo čebulo, jo razpolovimo in narežemo na lističe. Svinjski file narežemo na rezine, debele 3 do 4 cm. Potresemo jih z zdrobljenim poprom in malo soli. V veliki ponvi segrejemo žlico olja in meso popečemo na obeh straneh, da se lepo obarva, nato ga vzamemo iz ponve.
V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo čebulo 5 minut, dolijemo kis in kuhamo minuto, da se malo pokuha. Dodamo še javorjev sirup in v omako vrnemo meso. Kuhamo še 5 minut, da se meso skuha. Svinjino v sladko-kisli omaki postrežemo z rižem in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        