© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tunovi steaki z beluši

Tunovi steaki z beluši

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tunovi steaki z belusi rgb

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
  • sok ½ limone
  • olje za peko

beluševa priloga

  • sol
  • poper
  • 500 g belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 0,5 dl belega vina
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
  • sok ½ limone
  • olje za peko

beluševa priloga

  • sol
  • poper
  • 500 g belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 0,5 dl belega vina

Postopek

1

Tunove steake osušimo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Beluše olupimo in poševno narežemo na 2 centimetra dolge kose. Narezane beluše hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, začinimo s ščepcem sladkorja, zalijemo z vinom in pokrito dušimo približno 5 minut.

2

V drugi ponvi segrejemo olje. Ribje steake damo na vročo maščobo in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute.

3

Dušene beluše začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jih na tople krožnike in nanje serviramo lepo pečene tunove steake. Jed po želji okrasimo in takoj postrežemo.

Priljubljeni recepti

Dvojna čokoladna torta

Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado

Srednje zahtevno

Čokoladne potičke

Srednje zahtevno

Morski sadeži v kremni juhi

Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.