© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tunovi steaki z beluši

Tunovi steaki z beluši

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tunovi steaki z belusi rgb

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
  • sok ½ limone
  • olje za peko

beluševa priloga

  • sol
  • poper
  • 500 g belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 0,5 dl belega vina
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
  • sok ½ limone
  • olje za peko

beluševa priloga

  • sol
  • poper
  • 500 g belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ščepec sladkorja
  • 0,5 dl belega vina

Postopek

1

Tunove steake osušimo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Beluše olupimo in poševno narežemo na 2 centimetra dolge kose. Narezane beluše hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, začinimo s ščepcem sladkorja, zalijemo z vinom in pokrito dušimo približno 5 minut.

2

V drugi ponvi segrejemo olje. Ribje steake damo na vročo maščobo in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute.

3

Dušene beluše začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jih na tople krožnike in nanje serviramo lepo pečene tunove steake. Jed po želji okrasimo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.