 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Tunovi steaki z beluši
Tunovi steaki z beluši
 
    Sestavine
- 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
- sok ½ limone
- olje za peko
beluševa priloga
- sol
- poper
- 500 g belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- 0,5 dl belega vina
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
- sok ½ limone
- olje za peko
beluševa priloga
- sol
- poper
- 500 g belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- 0,5 dl belega vina
Postopek
Tunove steake osušimo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Beluše olupimo in poševno narežemo na 2 centimetra dolge kose. Narezane beluše hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, začinimo s ščepcem sladkorja, zalijemo z vinom in pokrito dušimo približno 5 minut.
V drugi ponvi segrejemo olje. Ribje steake damo na vročo maščobo in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute.
Dušene beluše začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jih na tople krožnike in nanje serviramo lepo pečene tunove steake. Jed po želji okrasimo in takoj postrežemo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        