
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.

Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled
Postopek
Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v drobtine. Dodamo 2 žlici kondenziranega mleka in ponovno zmiksamo, da se drobtine začnejo sprijemati. Piškotne drobtine razdelimo po 8 papirnatih lončkih in jih dobro potlačimo s hrbtno stranjo žličke. Iz multipraktika postrgamo vse do zadnje drobtine, da ga pred naslednjim korakom ni treba pomiti.
Večje sadeže grobo nasekljamo. Polovico rdečega jagodičja, polovico preostalega kondenziranega mleka in polovico jogurta damo v multipraktik in mešamo, da dobimo gladko maso. Iz multipraktika odstranimo rezilo in vmešamo še preostalo nasekljano rdeče jagodičje. Mešanico razdelimo po 4 papirnatih lončkih. Postopek ponovimo še z vijoličastim jagodičjem in preostalimi sestavinami.
V vsak papirnat lonček vse do piškotnih drobtin zapičimo eno palčko za sladoled, da lažje stoji pokonci. Preden sladoledne lučke postrežemo, jih vsaj za 4 ure postavimo v zamrzovalnik, da zamrznejo. Lučke iz lončkov vzamemo tako, da jih obrnemo na glavo in vsak lonček rahlo stisnemo, da lučka zdrsi iz njega.