





'Marry me pasta' - 'Za oženit' dobra jed, pripravljena v vsega pol ure
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Priljubljeni recepti



Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.

Recept za svinjska rebrca, ki se kar stopijo v ustih
Ni ga piknika brez čevapčičev, pleskavic, stejkov in perutničk, a kraljestvo žara pripada svinjini - od kotletov, in slanine, pa do ribice, reber in klobas. A kako pripraviti sočno svinjsko meso na žaru, ki se bo kar stopilo v ustih?

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sladice
Nasveti in tehnike

Super ideje za sladice z bezgovim sirupom
Domač bezgov sirup je odličen za pripravo okusnega napitka, odlično pa se obnese tudi v različnih sladicah.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Kako pravilno očistiti lignje
Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Kako izluščimo ostrige
Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.
Manj kot 5 sestavin

Sivka – dišeča princeska vrta
Dišečega vrta si brez sivke težko predstavljamo. Vsestranska aromatična rastlina, ki vrtu doda barvo, vonj in teksturo, je enostavna za gojenje in se dobro ujema z drugimi trajnicami in grmovnicami. Njena brezčasna aroma nas vedno znova navdušuje.

Bazilike z vsega sveta
Bazilika je ena izmed najbolje zastopanih zelišč v naših vrtovih, zato je prav, da spoznamo tudi njene najzanimivejše botanične vrste po svetu.

Muškatna kadulja: kako oživiti to redko in dišečo rastlino na svojem vrtu
Muškatno kaduljo bi lahko uvrstili med zapostavljene rastline, saj je na modernih vrtovih, ki so pokriti s folijo, tlakovci in trajno zastirko, skoraj ni več. Za to, da ostane na vrtu, namreč potrebuje nekaj "golih" tal, da se lahko zaseje ... Morda pa vas bo njena lepota prepričala, da ji vseeno zagotovite primerno mesto?


Vijoličasta zavetnica iz narave, ki lajša čustveni in telesni stres
Sivka ima univerzalno moč, saj nam lahko pomaga preganjati tako tesnobo kot bolečine in kožne nečistoče.

Grenkuljica – drobna rastlina z velikim zdravilnim učinkom
Bršljanasta grenkuljica je rastlina, ki jo skoraj vsi poznamo, a namesto da bi ji prostor namenili v kulinariki in zdravilstvu, jo pogosto pulimo in se nad njeno rastjo jezimo. Dovolite si jo spoznati in ji namenite priložnost.