
Palačinke s skuto in pehtranom
Jedi, ki jih ne smemo pozabiti
Palačinke s skuto in pehtranom
Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 5 dl mleka
- ½ žlice sladkorja
- ½ žličke soli
nadev
- 2 jajci
- 250 g pretlačene skute
- 2 dl sladke smetane
- šopek pehtrana
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica drobtin
- ščepec soli
preliv
- 1 dl kisle smetane
- 1 jajce
- olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 5 dl mleka
- ½ žlice sladkorja
- ½ žličke soli
nadev
- 2 jajci
- 250 g pretlačene skute
- 2 dl sladke smetane
- šopek pehtrana
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica drobtin
- ščepec soli
preliv
- 1 dl kisle smetane
- 1 jajce
- olje ali maslo za peko palačink in za mazanje pekača
Postopek
V skledo damo polovico mleka, sladkor, sol, jajci in moko. Sestavine gladko zmešamo in nato dodamo preostalo mleko. Še enkrat zmešamo, nato testo za palačinke pustimo pol ure počivati.
Ponev za palačinke segrejemo, namažemo z maslom ali pokapljamo z oljem in spečemo tanke palačinke.

Pretlačeni skuti dodamo preostale sestavine za nadev in previdno zmešamo. Primeren pekač namastimo.

Palačinke namažemo z nadevom in zložimo v pekač. Lahko jih zložimo v več plasteh. Kislo smetano zmešamo z jajcem in prelijemo zložene palačinke. Pečemo jih na 180 °C približno pol ure. Postrežemo jih lahko kot sladico ali kot glavno jed.
