
Presna sadna marmelada s semeni čija
Presna sadna marmelada s semeni čija

Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu
Postopek
Sadje operemo, očistimo in zmešamo v mešalniku v gladko maso. Predevamo v skledo in primešamo semena čija in limonov sok. Pustimo želirati 15 minut. Po želji in okusu sladkamo z agavinim sirupom. Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi tudi en teden.