
Presna sadna marmelada s semeni čija
Presna sadna marmelada s semeni čija

Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu
Postopek
Sadje operemo, očistimo in zmešamo v mešalniku v gladko maso. Predevamo v skledo in primešamo semena čija in limonov sok. Pustimo želirati 15 minut. Po želji in okusu sladkamo z agavinim sirupom. Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi tudi en teden.