

Tehnike rezanja: kocke ali brunoise
Brunoise je kuharska tehnika rezanja sestavin na izjemno majhne kocke, velikosti 3 do 5 mm.


Bralka sprašuje: Na kaj paziti pri nakupu jagod
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v trgovini kupili zavojček na videz popolnih jagod, doma pa ugotovili, da so med njimi tudi gnile? Kako zmanjšati tveganje za tak scenarij?


Najboljše sladice v kozarcu
Sladice v kozarcu in kupah za sončne dni – popolne ideje za piknik ob žaru, hitro pripravljene, sadne, sladoledne in kremaste, ki vedno navdušijo.

Priljubljeni recepti


Zamrzovanje sadja in zelenjave: kako ohraniti okus, barvo in hranila
Prihaja čas, ko je na vrtu sadja in zelenjave več, kot ju lahko pojemo. Na nas se je obrnila bralka, ki prosi za nasvet, kako zamrzniti zelenjavo. "Jo prej skuham?" nas sprašuje.

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sladice
Nasveti in tehnike

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika

Sobotni recept: Čokoladni rožnati mousse
Ponujamo vam idejo za sladico, s katero lahko razvajate svojo družino ali goste.

Ti ponudniki bodo sodelovali na petkovi Sočni vilici
Sočna vilica bo junija le enkrat na Slovenski ulici, in sicer v tem tednu.

Sobotni recept: Jagodna torta
Jagode na vrtovih že dozorevajo, v tem receptu jih lahko porabite.

Sobotni recept: Lazanja z mesom in špinačo
Na vrtu vam je sedaj že zrasla mlada špinača. Ponujamo vam en namig, kako jo porabiti.