

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.


Nove ideje za sladice s slivami
Sezona sliv prinaša kulinarične užitke, ki s svežino in sladkostjo oznanjajo skorajšnji konec poletja. Vas zanima, kako še uporabiti slive? To so naši predlogi.


Krompirjeva omleta s paradižnikom
Slastna krompirjeva omleta, ki je lahko kosilo ali malica.

Priljubljeni recepti



Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.

Jajčevci malo drugače: recepti za omako, namaz in žar
Zakaj bi jih zgolj ocvrli, ko pa lahko z jajčevci napravimo še toliko drugih slastnih jedi!

Sladkajte se, kot so se nekoč prefinjeni dunajski meščani
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Nadvse prijetna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj idej kako ga pripraviti na nove načine: s sirom, zelišči, tartufovim oljem ...

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Tako bo vaša lesena deska zdržala leta
Leseno desko imamo v kuhinji vsi. Pomembno je, da znamo zanjo tudi poskrbeti, da bo zdržala čim dlje.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Poceni meso božanskega okusa: pripravite goveje ličnice kot Gordon Ramsay
Svetovno znani chef Gordon Ramsay deli trike, kako pripraviti goveje ličnice, da bodo sočne in okusne kot v restavraciji.

Domači ravioli, ki bi jih z veseljem postregli tudi v restavraciji
Sledite našemu postopku in fotografijam korak za korakom ter pripravite domače raviole, o katerih bodo gostje še dolgo govorili.

Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Tradicionalna angleška krema
Angleška krema (crème anglaise) je ena klasičnih desertnih krem, in ko se jo boste nauičili pripraviti s tem preprostim vodičem, boste postali pravi mojster slaščic!
Manj kot 5 sestavin

Ognjič – zdravilna roža, ki zaceli skoraj vse rane (in raste na vsakem vrtu)
Avgustovske gredice pogosto krasijo bujni, oranžno rumeni cvetovi ognjiča. Njegova lepota morda deluje kot tipično poletna dekoracija, a ognjič je veliko več kot le okrasna rastlina. Že stoletja velja za eno najmočnejših zdravilnih rastlin za nego kože, njegova domača uporaba pa ni le enostavna, ampak tudi izjemno učinkovita. Če ste ga letos sejali spomladi, zdaj cveti v polnem razcvetu – in to je pravi trenutek, da si pripravite zalogo za jesen in zimo.

Veste, kako limonsko travo z vrta spremeniti v kulinarično poslastico?
Limonska trava (Cymbopogon citratus) postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas, saj jo zaradi privlačnega videza in svežega limonastega vonja mnogi gojijo kot okrasno rastlino. Redki pa vedo, da jo lahko zelo dobro uporabimo tudi v kuhinji – svežo, posušeno ali zamrznjeno. Poleti, ko rastlina doseže svojo polno aromo in višino, je idealen čas, da jo začnemo vključevati tudi v jedilnik.

Kako lahko uporabimo rožmarin, ki ga je zdaj poln vrt?
Sredi poletja je rožmarin v polni razrasti - postane lahko celo preobsežen, začne siliti čez robove gredic, prekriva druge rastline ali moti prehod na vrtnih poteh. A to je pravzaprav odlična priložnost, da ga nekoliko obrežemo in si hkrati ustvarimo zalogo tega dragocenega zelišča za kulinarično in naravno uporabo. Preverite, kako vse ga lahko izkoristimo.

Kako paradižnik in bazilika varujeta telo pred boleznimi
Paradižnik ni le kralj sredozemske kuhinje, temveč tudi zaveznik srca, kosti, hormonov in sladkorja. Tudi bazilika se ponaša z ugodnimi učinki ...

Domači pripravki proti dehidraciji in izčrpanosti v vročini
Dehidracija in izčrpanost sta v vročini pogosti, že znani zeliščar pater Simon Ašič pa je ponujal preproste rešitve, kako telesu povrniti tekočino in energijo.

Celi in spodbuja nastanek novih celic
Da je zdravilna, vemo že od časa Kleopatre. Egipčanke so že takrat uporabljale gel aloe vere za globinsko hidratacijo kože.