

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.


Kako varno uživati surove ribe: nasveti za izbiro in pripravo
Uživanje surovih rib je varno, če veste, kaj izbrati. Odkrijte ključne napotke za pripravo sušija, ribjega tatarca, karpača, cevicheja in drugih jedi.


Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

Priljubljeni recepti


Kako prepoznati sveže šparglje?
Pri špargljih se močno pozna vsaka ura skladiščenja, zato je dobro vedeti, kako prepoznati njihovo svežino.

Kuhajte z jogurtom: slane jedi, sladice, napitki in več
Jogurt ni le za zajtrk – odkrijte recepte za slane jedi, juhe, sladice, marinade in napitke z jogurtom. Preverite, kaj vse lahko pripravite!

Kako izluščimo ostrige
Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Kako prepoznati sveže šparglje?
Pri špargljih se močno pozna vsaka ura skladiščenja, zato je dobro vedeti, kako prepoznati njihovo svežino.

Kako zvežemo pečenko (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika

Najboljši golaž so skuhali tekmovalci iz Brezovice
V soboto 10. maja, smo člani društva organizirali 3. Golažijado v Stopičah. Dogodek sta zaznamovala odlično vzdušje in sončno vreme, ki je bilo kot nalašč za prijetno druženje ob kuhanju golaža.



Ljubljanska ulica z največ gostinskimi lokali na kvadratni meter
Obiskali smo kulinarično srce Ljubljane, kjer se mešajo okusi sveta.