

Bezeg: novi recepti in nasveti za nabiranje
Spoznajte zamisli za uporabo bezga v domači kuhinji, zdravilne lastnosti cvetov, listov in plodov ter nasvete za nabiranje - nikar po dežju in raje v naraščajoči luni.


Pohane šnite: trije recepti, ki vas bodo ponesli v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.


Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Priljubljeni recepti


Jagodne pite: štiri ideje za sladko razvajanje
Od rustikalne klasike do drznih kombinacij z baziliko in sivko – jagodne pite, ki navdušijo na prvi pogled (in ugriz).

Slovenske klasike za deževno vreme - na žlico, seveda
Muhasta pomlad nam je prinesla dež in nič ne pogreje bolj, kot pristna domača hrana. Slovenska tradicija ima kar nekaj jedi, ki prijetno pogrejejo.

Kako izluščimo ostrige
Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.
Sladice
Nasveti in tehnike

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Ali je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi?
Bralka sprašuje: "V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?"
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika


Ljubljanska ulica z največ gostinskimi lokali na kvadratni meter
Obiskali smo kulinarično srce Ljubljane, kjer se mešajo okusi sveta.

Sobotni recept: Grška testeninska solata
Tokrat vam ponujamo nekaj osvežilnega, kar lahko pripravite tudi ob prihajajočih piknikih.

Sobotni recept: Pogača z gobami in krompirjem
Ste si zaželeli jedi brez mesa? Za vas imamo rešitev.