© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ptujski »lük« v solati z jajcem in bučnim oljem

Ptujski »lük« v solati z jajcem in bučnim oljem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ptujski luk v solati z jajcem in bucnim oljem

Sestavine

  • 300 g ptujskega »lüka«
  • trdo kuhano jajce
  • 0,5 dl bučnega olja
  • jabolčni kis
  • sol
  • bučna semena za okras

Sestavine

  • 300 g ptujskega »lüka«
  • trdo kuhano jajce
  • 0,5 dl bučnega olja
  • jabolčni kis
  • sol
  • bučna semena za okras

Postopek

1

Ptujski »lük« olupimo, razpolovimo, narežemo na trakove in začinimo z oljem, kisom in soljo. Jajce olupimo in narežemo na kolute. Začinjen »lük« dobro premešamo, stresemo v skodelo, obložimo z narezanim jajcem in okrasimo z bučnimi semeni.

Priljubljeni recepti

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča

Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.

Enostavno

Požgani ajdovi žganci

Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.

25 min
Enostavno

Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom

Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.