
Marmelada iz češenj in grenivk
Marmelada iz češenj in grenivk

Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 900 g češenj
- 1–2 grenivki (pribl. 300 g)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 2 žlici češnjevega likerja
Postopek
Češnje operemo, osušimo, jim odstranimo koščice in narežemo na koščke. Grenivke olupimo tako, da belo kožico popolnoma odstranimo. Meso grenivk prav tako narežemo na majhne kose. Vsega skupaj naj bo približno kilogram narezanega sadja.
Sadje pomešamo z želirnim sladkorjem, zavremo, potem pa naj vre približno 6 minut. Vmešamo češnjev liker. Med kuhanjem po potrebi z marmelade poberemo peno.
Vročo marmelado napolnimo v čiste kozarce in zapremo s pokrovčki. Marmelada naj se ohladi tako, da so kozarci obrnjeni s pokrovi navzdol.