
Losos s porom v škrniclju
Losos s porom v škrniclju

Sestavine
- 250 g pora (pribl. 3 majhni pori)
- 85 g maskarponeja
- 1 žlica + 1 žlička sesekljanega kopra
- 2 lososova fileja brez kože
- nastrgana lupina ¼ limone
- brizg limonovega soka
- 2–3 žličke kaper
- krompir in blanširana špinača za prilogo (po želji)

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- 250 g pora (pribl. 3 majhni pori)
- 85 g maskarponeja
- 1 žlica + 1 žlička sesekljanega kopra
- 2 lososova fileja brez kože
- nastrgana lupina ¼ limone
- brizg limonovega soka
- 2–3 žličke kaper
- krompir in blanširana špinača za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Na delovno površino položimo dva lista papirja za peko (vsak naj bo dovolj velik, da bomo vanj lahko ovili lososov file).
Por tanko narežemo, ga stresemo v kozico in zalijemo s 6 žlicami vode. Pokrijemo in zavremo. Kuhamo 5 minut, da voda povre, por pa je skoraj mehak. Vmešamo maskarpone in žlico kopra ter solimo in popramo.
Na sredino enega od listov papirja za peko z žlico predenemo polovico kremastega pora in nanj položimo lososov file. Postopek ponovimo še na drugem listu. Fileja pokapamo z limonovim sokom in ju potresemo z limonovo lupino, kaprami in preostalo žličko kopra.
Vsak list, na katerem leži file, upognemo navzgor in vogale večkrat prepognemo po sredini. Enako naredimo z robovi. Škrniclja položimo na velik plitev pekač in med njima pustimo nekaj prostora.
Pečemo 12 do 15 minut, odvisno od tega, ali želimo bolj ali manj pečeno ribo. Nato škrnicelj pazljivo raztrgamo. Postrežemo s krhlji limone, iz katerih bomo stisnili sok na ribo, in po želji s krompirjem ter blanširano špinačo.