
Gorčični pire
Gorčični pire

Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na kose in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vrelo vodo in kuhamo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Krompir odcedimo in nekaj trenutkov počakamo, da malo odpari, nato ga stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo, mleko in gorčico, solimo in popramo, pretlačimo, da dobimo kremast pire, in pokrijemo, da ostane topel do postrežbe.