
Gorčični pire
Gorčični pire

Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 1 ½ kg krompirja
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- 1 žlička angleške gorčice
- sol
- poper
Postopek
Krompir narežemo na kose in ga damo v veliko kozico, prelijemo z vrelo vodo in kuhamo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Krompir odcedimo in nekaj trenutkov počakamo, da malo odpari, nato ga stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo, mleko in gorčico, solimo in popramo, pretlačimo, da dobimo kremast pire, in pokrijemo, da ostane topel do postrežbe.