
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip
Postopek
Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.
Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.