
Jabolka s kosmiči v kozarčkih
Jabolka s kosmiči v kozarčkih

Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Preberite tudi

Kaj je najboljše za žerjavico: les, oglje ali briketi?
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.

Recepti za jedi s spomladansko zelenjavo
Osvežite svoje obroke, poiščite svežo zelenjavo in jo čim bolj okusno pripravite.

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače
Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.
Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Postopek
Jabolka olupimo, izrežemo peščišča in narežemo. Nato jih skupaj s sladkorjem in 3 žlicami vode damo v ponev in kuhamo na srednji temperaturi 10 minut, da se zmehčajo. Občasno mešanico premešamo.
Jabolčno mešanico razdelimo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Medtem v večji skledi v mikrovalovni pečici 1 minuto segrevamo med in maslo, da se stopita. Dodamo koruzne kosmiče in premešamo.
Po jabolkih v kozarčkih razporedimo smetano, nato pa po smetani razdelimo še koruzne kosmiče.
Nasvet
Med in maslo lahko stopite tudi v vodni kopeli.