
Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Preberite tudi

5 kuhinjskih pripomočkov, ki resnično naredijo razliko
Ni treba biti poklicni kuhar, da bi v kuhinji ustvarjali z veseljem in lahkotnostjo. Dovolj je nekaj dobre volje – in pravih pripomočkov. Delimo 5 kuhinjskih pripomočkov, ki jih obožuje vsak ljubitelj kuhe.

Kako obložiti pekač s papirjem za peko
Oblaganje pravokotnih pekačev s papirjem res ni zahtevno, pri visokih ali okroglih modelih, pa je dobro poznati nekaj trikov, da se papir res lepo prilega.

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.
Sestavine
- 800 g kiselkastih jabolk
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 25 g masla
- 85 g koruznih kosmičev
- 2 dl smetane (ali crème fraîche)
Postopek
Jabolka olupimo, izrežemo peščišča in narežemo. Nato jih skupaj s sladkorjem in 3 žlicami vode damo v ponev in kuhamo na srednji temperaturi 10 minut, da se zmehčajo. Občasno mešanico premešamo.
Jabolčno mešanico razdelimo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Medtem v večji skledi v mikrovalovni pečici 1 minuto segrevamo med in maslo, da se stopita. Dodamo koruzne kosmiče in premešamo.
Po jabolkih v kozarčkih razporedimo smetano, nato pa po smetani razdelimo še koruzne kosmiče.
Nasvet
Med in maslo lahko stopite tudi v vodni kopeli.