
Divji pesto
Divji pesto

Sestavine
- 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
- 50 g parmezana
- 1 strok česna
- naribana lupina ½ limone
- nekaj žličk limonovega soka
- 50 g pinjol
- 1,5 dl repičnega olja
- sol

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
- 50 g parmezana
- 1 strok česna
- naribana lupina ½ limone
- nekaj žličk limonovega soka
- 50 g pinjol
- 1,5 dl repičnega olja
- sol
Postopek
Če delamo pesto iz kopriv, najprej v veliki kozici zavremo vodo, vanjo spustimo koprive in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo, močno ožmemo in grobo nasekljamo.
Koprive in/ali surov čemaž damo v manjšo posodo multipraktika ter dodamo nariban parmezan, drobno sesekljan česen, limonovo lupino in na suho popražene pinjole. Zmeljemo v grobo pasto. Solimo in med počasnim mešanjem dodamo večino olja. Pokusimo, po potrebi še solimo in dodamo limonov sok po okusu. Pesto preložimo v čist kozarček in ga zalijemo s preostalim oljem. Obdržal se bo dva tedna.