
Divji pesto
Divji pesto

Sestavine
- 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
- 50 g parmezana
- 1 strok česna
- naribana lupina ½ limone
- nekaj žličk limonovega soka
- 50 g pinjol
- 1,5 dl repičnega olja
- sol
Preberite tudi

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.
Sestavine
- 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
- 50 g parmezana
- 1 strok česna
- naribana lupina ½ limone
- nekaj žličk limonovega soka
- 50 g pinjol
- 1,5 dl repičnega olja
- sol
Postopek
Če delamo pesto iz kopriv, najprej v veliki kozici zavremo vodo, vanjo spustimo koprive in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo, močno ožmemo in grobo nasekljamo.
Koprive in/ali surov čemaž damo v manjšo posodo multipraktika ter dodamo nariban parmezan, drobno sesekljan česen, limonovo lupino in na suho popražene pinjole. Zmeljemo v grobo pasto. Solimo in med počasnim mešanjem dodamo večino olja. Pokusimo, po potrebi še solimo in dodamo limonov sok po okusu. Pesto preložimo v čist kozarček in ga zalijemo s preostalim oljem. Obdržal se bo dva tedna.