Kako pravilno očistiti lignje
Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Čiščenje lignjev se na prvi pogled zdi zahtevno, a s pravim pristopom postane preprosto opravilo. V tem vodniku boste korak za korakom izvedeli, kako hitro in učinkovito pripraviti lignje za peko, cvrenje ali polnjenje. Sveže očiščeni lignji so ključ do odličnega okusa, zato se čiščenja lotite samozavestno!
RECEPTI Z LIGNJI:
- Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
- Rižota z lignji
- Lignji v paradižnikovi omaki
- Solata z lignji, papriko in čičerko
- Hrustljavo ocvrti lignji s čilijevo omako
- Lignji, polnjeni z rižem in klobaso
1. Ločimo telo in lovke
Telo lignja primemo z eno roko, z drugo pa previdno izpulimo lovke vključno z glavo in očmi. Skupaj z glavo lahko navadno izvlečemo kar celotno notranjost lignja.
2. Izvlečemo pero
V telesu ostane še pero, podobno prosojni plastični paličici. Izvlečemo ga in zavržemo.

3. Glavo odrežemo
Izvlečeni del lignja (lovke in notranjost) prerežemo tik pod očmi. Glavo z očmi in notranjostjo zavržemo.

4. Odstranimo kljun
Preverimo, če je kljun še vedno pritrjen na del z lovkami. Kljun je trd, okrogel in neužiten del, zato ga odstranimo. Telo lignja in lovke speremo pod tekočo hladno vodo in popivnamo s kuhinjsko brisačo.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se