
Testenine z bučkami, baziliko in pestovim drobljencem
Testenine z bučkami, baziliko in pestovim drobljencem

Sestavine
- 500 g peresnikov
- kanček olja za testenine
- 5 naribanih bučk
- 2 žlici olja
- 2 strta stroka česna
- 1 drobno sesekljana čebula
- 500 g kisle smetane ali smetane za kuhanje
- 25 g naribanega parmezana
- manjši šopek bazilike
- 80 g čabate
- pest prepraženih pinjol
- sol
- poper
- pražene pinjole za posip
- listi bazilike za okras
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 500 g peresnikov
- kanček olja za testenine
- 5 naribanih bučk
- 2 žlici olja
- 2 strta stroka česna
- 1 drobno sesekljana čebula
- 500 g kisle smetane ali smetane za kuhanje
- 25 g naribanega parmezana
- manjši šopek bazilike
- 80 g čabate
- pest prepraženih pinjol
- sol
- poper
- pražene pinjole za posip
- listi bazilike za okras
Postopek
V veliki količini slane vrele vode skuhamo testenine. Kuhamo jih nekaj minut dlje, kot je napisano na embalaži. Nato jih odcedimo, nekaj vode pa prihranimo. Splaknemo jih pod tekočo hladno vodo, da se ohladijo, spet jih odcedimo in prelijemo z malo olja, da se ne sprimejo.
V ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo bučke, da se znebimo odvečne vode. V ponev damo česen in čebulo in pražimo še 2 minuti. Nato dobro začinimo s soljo in poprom ter dodamo testenine. Vmešamo skoraj vso smetano in polovico parmezana. Če je potrebno, še malo začinimo s soljo in poprom. Maso nadevamo v pekač in jo povrhu premažemo s preostalo smetano.
Pečico segrejemo na 180 °C. Baziliko operemo in jo damo v sekljalnik skupaj s preostalim parmezanom, čabato in pinjolami. Na kratko vključimo sekljalnik, da dobimo drobljenec, ki ga posujemo po vrhu jedi. Posujemo še s pinjolami in pečemo 20 minut, da vrh postane hrustljav. Jed okrasimo še z listi bazilike.