
Testenine z bučkami, baziliko in pestovim drobljencem
Testenine z bučkami, baziliko in pestovim drobljencem

Sestavine
- 500 g peresnikov
- kanček olja za testenine
- 5 naribanih bučk
- 2 žlici olja
- 2 strta stroka česna
- 1 drobno sesekljana čebula
- 500 g kisle smetane ali smetane za kuhanje
- 25 g naribanega parmezana
- manjši šopek bazilike
- 80 g čabate
- pest prepraženih pinjol
- sol
- poper
- pražene pinjole za posip
- listi bazilike za okras

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 500 g peresnikov
- kanček olja za testenine
- 5 naribanih bučk
- 2 žlici olja
- 2 strta stroka česna
- 1 drobno sesekljana čebula
- 500 g kisle smetane ali smetane za kuhanje
- 25 g naribanega parmezana
- manjši šopek bazilike
- 80 g čabate
- pest prepraženih pinjol
- sol
- poper
- pražene pinjole za posip
- listi bazilike za okras
Postopek
V veliki količini slane vrele vode skuhamo testenine. Kuhamo jih nekaj minut dlje, kot je napisano na embalaži. Nato jih odcedimo, nekaj vode pa prihranimo. Splaknemo jih pod tekočo hladno vodo, da se ohladijo, spet jih odcedimo in prelijemo z malo olja, da se ne sprimejo.
V ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo bučke, da se znebimo odvečne vode. V ponev damo česen in čebulo in pražimo še 2 minuti. Nato dobro začinimo s soljo in poprom ter dodamo testenine. Vmešamo skoraj vso smetano in polovico parmezana. Če je potrebno, še malo začinimo s soljo in poprom. Maso nadevamo v pekač in jo povrhu premažemo s preostalo smetano.
Pečico segrejemo na 180 °C. Baziliko operemo in jo damo v sekljalnik skupaj s preostalim parmezanom, čabato in pinjolami. Na kratko vključimo sekljalnik, da dobimo drobljenec, ki ga posujemo po vrhu jedi. Posujemo še s pinjolami in pečemo 20 minut, da vrh postane hrustljav. Jed okrasimo še z listi bazilike.