Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharske tehnike

ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

8. 5. 2025, 15.59
ciscenje-lignjev-1

Kako pravilno očistiti lignje

Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Uredništvo
28. 4. 2025, 10.54
brusenje-noza-1

Tako pravilno nabrusite nož

Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Uredništvo
27. 4. 2025, 21.47
besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Uredništvo
25. 4. 2025, 05.30
temna mesna omaka

Demi-glace: bogata temna mesna omaka

Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Uredništvo
24. 4. 2025, 14.55
kako-pripravimo-articoke-A_558x620_acf_cropped-1

Kako očistimo artičoko

Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Gordon Ramsay
7. 4. 2025, 15.08

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.