© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharske tehnike

krema, angleska-krema

Tradicionalna angleška krema

Angleška krema (crème anglaise) je ena klasičnih desertnih krem, in ko se jo boste nauičili pripraviti s tem preprostim vodičem, boste postali pravi mojster slaščic!

Uredništvo
28. 7. 2025, 12.30
slascicarska-krema

Popolna slaščičarska krema

Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).

Uredništvo
21. 7. 2025, 11.20
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Uredništvo
17. 7. 2025, 05.40
vanilija

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok

Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Uredništvo
15. 7. 2025, 12.00
pecena-paprika-na-zaru

Kako pripraviti to priljubljeno poletno zelenjavo

Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem

Uredništvo
7. 7. 2025, 06.00
ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

Gordon Ramsay
8. 5. 2025, 15.59
ciscenje-lignjev-1

Kako pravilno očistiti lignje

Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Uredništvo
28. 4. 2025, 10.54

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.