
Skutni namaz s kislico
Skutni namaz s kislico

Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Preberite tudi

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.
Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Skuto dobro zmešamo s kislo smetano, česnom, čilijem, ki smo mu odstranili semena in ga tanko narezali, oljčnim oljem, soljo in poprom. Dodamo kislico in še enkrat rahlo pomešamo.
Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, ki jih razporedimo na krožnik. Nanj naložimo namaz in okrasimo s celimi listi kislice. Zraven se prileže opečen kruh.
Nasvet
V namaz lahko dodamo tudi liste hrena, peteršilja, pese, špinače, rmana … a le malo, da ne preglasijo kislice.