
Skutni namaz s kislico
Skutni namaz s kislico

Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Skuto dobro zmešamo s kislo smetano, česnom, čilijem, ki smo mu odstranili semena in ga tanko narezali, oljčnim oljem, soljo in poprom. Dodamo kislico in še enkrat rahlo pomešamo.
Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, ki jih razporedimo na krožnik. Nanj naložimo namaz in okrasimo s celimi listi kislice. Zraven se prileže opečen kruh.
Nasvet
V namaz lahko dodamo tudi liste hrena, peteršilja, pese, špinače, rmana … a le malo, da ne preglasijo kislice.