Kaj boste skuhali danes?
Fižol z govedino
Fižol z govedino
Sestavine
- 800 g belega fižola
- 1 kg mlade govedine
- 100 g svinjske masti ali olja
- 4 čebule
- 3 korenčki
- 1 glavica česna
- 50 g moke
- 1 zvrhana žlica sladke mlete paprike
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- velik šop peteršilja
- 3 lovorovi listi
- 3 čiliji
- sol in poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 800 g belega fižola
- 1 kg mlade govedine
- 100 g svinjske masti ali olja
- 4 čebule
- 3 korenčki
- 1 glavica česna
- 50 g moke
- 1 zvrhana žlica sladke mlete paprike
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- velik šop peteršilja
- 3 lovorovi listi
- 3 čiliji
- sol in poper
Postopek
Fižol preberemo in ga čez noč namočimo. Naslednji dan ga odcedimo, prelijemo s svežo vodo in damo kuhat. Ko zavre, ga kuhamo 10 do 15 minut, nato ga ponovno odcedimo. Čebulo drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje. Meso narežemo na večje kocke.
V kotličku segrejemo maščobo in na njem nekoliko popražimo čebulo in korenček, dodamo meso in ga dušimo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo odcejen fižol, na grobo nasekljane stroke česna in čilije ter zalijemo s toliko vode, da so sestavine pokrite. Na zmernem ognju kuhamo, da se vse sestavine zmehčajo; po potrebi med kuhanjem dodamo še malo vode.
V skodelici zmešamo moko in mleto papriko z malo vode. Ko je fižol skoraj mehek, vlijemo zmes moke in paprike, dodamo paradižnikovo mezgo, lovor, sol, poper in nasekljan peteršilj ter kuhamo še 20 do 30 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sataraš
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.