Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom

Perfektne za piknik

Pečene piščančje krače s peteršiljem in česnom

Perfektne za piknik

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
piščanec peteršilj česen piščančje krače
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 žlice masla
  • 12–16 piščančjih krač
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 žlice masla
  • 12–16 piščančjih krač
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Na zmernem ognju v veliki ponvi segrejemo olje in polovico masla. Krače dobro začinimo s soljo in poprom. Ko se maslo začne peniti, jih dodamo v ponev in jih zlato rjavo zapečemo.

2

Ponev pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in krače na šibkem ognju pečemo še 20 do 25 minut. Vmes jih večkrat obrnemo. Ponev odkrijemo in dodamo preostalo maslo, drobno nasekljan česen, peteršilj in limonov sok. Ponev nato odstavimo z ognja in meso pustimo nekaj minut počivati, preden jed postrežemo, da se okusi prepojijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.