Kruh pod drobnogledom: strokovnjak razkriva, kaj kupujemo v resnici
Kruh je lahko zdrav ali zgolj videti zdrav. Sveža raziskava razkriva ogromne razlike v vlakninah in pasti, ki potrošnike zmedejo pri izbiri pravega.
Strah pred umetno inteligenco: vse skupaj sploh ni hec
Le kdo bo zdravil svet, ki se tako zelo hitro vrti? Vprašanje je, kako daleč smo od časov, ko človek o prihodnosti ne bo več odločal.
Iskrene izpovedi svetovalcev TOM telefona
Povabili smo se v zakulisje TOM telefona, da bi bolje spoznali prostovoljce in zgodbe, s katerimi se srečujejo.
Vesna Slapar: Uroš je moja prva ljubezen, steber iz ozadja
Igralko Vesno Slapar boste v nadaljevanju spoznali v najpristnejši podobi doslej – tudi kot ljubečo ženo in mamo.
Navaden dan nenavadne mame: Dve plati istega kovanca
Obstajata tudi dobra in slaba stran kovanca ...
Dodatek v jedi bo pospešil razgrajevanje maščob v drugih živilih
Ko jed začutimo dražeče in pekoče, srčni utrip naraste, postane nam vroče, morda se potimo. Sprva neprijetno, a sčasoma nepogrešljivo. Pekoče jedi tudi koristijo zdravju.
Prvi koraki do zdrave nosečnosti: ključni vitamini, prehrana in navade
Od prvih dni menstrualnega cikla do ugnezdenja zarodka: kaj se dogaja v telesu, še preden nosečniški test pokaže pozitiven rezultat?
Preverite znake, ki razkrivajo nevarno vnetje črevesa
Ulcerozni kolitis je kronična vnetna bolezen debelega črevesa, ki povzroča krvave driske, bolečine in izčrpanost. Nezdravljena lahko vodi v resne zaplete.
Saša Einsiedler se je velikokrat počutila kot zguba
Saša Einsiedler je čudovita ženska, za katero so težave zgolj novi izzivi, pa naj bo to ločitev – po drugi je ostala sama s kar petimi otroki – ali pa huda bolezen.
Čustveni maček: Ko preveč čustev pusti posledice
Čustveni maček je posledica burnih čustvenih izkušenj, ki nas izčrpajo in oropajo energije. Če ga prepoznamo, ga lahko omilimo z zavestnim počitkom in skrbjo zase.
Kaj se zgodi, ko si dovolimo biti ranljivi?
Odkrijte, zakaj je ranljivost največja supermoč odnosa do drugih in sebe — in zakaj iskrenost pogosto spremeni vse, kar smo mislili o pogumu.
Iskanja je konec: to je najboljši recept za razpokančke
Razpokančki so piškoti, ki so se krepko zasidrali med klasikami praznične peke. Ko poskusimo enega, se kar težko ustavimo.
Parmezan pod drobnogledom: razlike med parmigiano reggiano in grano padano
Dva najbolj znana italijanska trda sira, ki ju kar povprek označujemo za parmezan, se v resnici precej razlikujeta.
Ideja za nostalgično vikend kosilo: krpice z zeljem in mrežna pečenka
Zbrali smo nasvete za preprosto poceni jed, ki je med tednom lahko samostojen obrok, ob koncu tedna pa priloga slastni mrežni pečenki. Prav prijetno nostalgično kosilo!