

Olje, ki je dobro za srce, je tudi odlično za kuhanje
Vrsta olja, ki je pogosto spregledana, je bogata s hranili in prinaša množico koristi za vaše srce, oči, možgane (in več), ki podpirajo zdravo staranje.


Imate še veliko pirhov? Uporabite jih v teh slastnih receptih
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.


Slovenec v povprečju zavrže okoli 78 kilogramov hrane
Letos petič zaznamujemo slovenski dan brez zavržene hrane. Bistvo tega dneva je spodbuditi posameznika k zmanjševanju količine odpadne hrane in preprečevanju njenega nastajanja ter ozaveščati o drugih možnostih uporabe prehrambnih izdelkov, da jih ne bi neuporabljene zavrgli.

Priljubljeni recepti


Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Najboljši recepti s čokolado
Čokoladne sladice so med najpriljubljenejšimi na svetu. Nič ne bomo izgubljali besed, ampak se kar lotimo - najprej izbora recepta in potem še priprave.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Tehnike rezanja: kocke ali brunoise
Brunoise je kuharska tehnika rezanja sestavin na izjemno majhne kocke, velikosti 3 do 5 mm.
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Zelišča

Zeliščna greda za v juho
V vsakodnevne jedi, kot so goveja juha, bolonjska omaka, golaž, lazanja … seveda sodijo tudi sveža zelišča. Poglejmo si, kako lahko uredimo zeliščno gredico, da nam bo zares dobro služila in bomo imeli zelišča na dosegu roke skozi večji del leta.

Zlata moč regrata v cvetu
Spomladi nabiramo regrat, ki je tradicionalna poslastica v solatah. Ne spreglejte pa tudi rumenih regratovih cvetov, ki so prav tako prava zakladnica zdravilnih sestavin. Preverite, kako jih boste lahko najbolje izkoristili.

Naš novi zeliščni vrt
Ste že pomislili, da bi v vašem vrtu zeliščem posvetili več pozornosti? Morda bi lahko uredili kar novi zeliščni vrt? To je posebej urejen del vrta, kjer gojimo različna zelišča in dišavnice za kulinarično, zdravilno ali dekorativno uporabo.
Domača lekarna

Zdravilna moč hrena in opozorilo: zakaj previdnost ni odveč
Hren je velikonočna klasika, a tudi zdravilna rastlina z močnim delovanjem. Pomaga prebavi, a ob pretiravanju lahko škodi. Uporabljajmo ga s premislekom.

Najboljše zdravilne rastline za dušo
Zelišča niso cenjena samo zaradi svojega vonja in okusa, temveč tudi zaradi svoje zdravilne moči.

Deluje kot naravni aspirin, ki učinkovito lajša bolečine
Če se sprehajamo ob brežinah, rekah in potokih, pogosto srečamo tudi čudovito vrbo. Ste vedeli, da so vrbovo lubje nekoč uporabljali proti bolečinam?