
Vloženo rdeče zelje
Vloženo rdeče zelje

Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen

Sadna piva: poletna osvežitev s sadno dušo
Sadna piva družujejo sadno svežino z značajem piva, zaradi česar navdušujejo tako izkušene pivoljube kot radovedne začetnike

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru od 8. do 10. avgusta 2025 za ljubitelje countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot

Med najboljšimi picami v Evropi, tudi ta ljubljanska
Svetovno znan vodič z imenom 50 Top Pizza je med najboljših 50 pic v Evropi umestil tudi priljubljeno ljubljansko picerijo, ki jo zagotovo poznate.
Sestavine
- 500 g na rezance narezanega rdečega zelja
- 150 g grobe morske soli
- 5 dl jabolčnega kisa
- 2 dl rdečega vina
- 400 g sladkorja
- 2 žlički poprovih zrn
- 6 lovorovih listov
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen
Postopek
Narezano zelje damo v cedilo nad kuhinjsko korito in ga potresemo s soljo. Počakamo 2 do 3 ure, nato ga odcedimo in splaknemo, da odstranimo sol. Posušimo ga s čisto kuhinjsko krpo.
Kis, vino, sladkor, poprova zrna in lovorove liste damo v kozico, zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhljamo, da se tekočina pokuha na polovico. Odstavimo in pustimo 10 minut.
Skozi fino cedilo pripravek precedimo v vrč ali skledo; poper in lovor zavržemo. Zelje in gorčična semena damo v veliko skledo in jih zalijemo s precejenim pripravkom. Zelje skupaj s tekočino napolnimo v vroče sterilizirane kozarce in zapremo. Hranimo ga lahko en mesec v hladilniku.