
Korenčkovi mafini z ananasom
Korenčkovi mafini z ananasom

Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje ostrgamo, do mehkega skuhamo in pretlačimo v korenčkov pire. Rezine ananasa razrežemo na koščke. Obe vrsti moke, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli premešamo. V drugi posodi dobro zmešamo olje in sladkor.
Korenčkov pire, koščke ananasa, ananasov sok in vaniljo dodamo mešanici olja in sladkorja. Vanjo ubijemo jajce in temeljito premešamo, nato vmešamo še sončnična semena. Mokri mešanici dodamo suho in zmešamo, da se sestavine sprimejo.
Iz papirja za peko izrežemo dvanajst 10-centimetrskih kvadratov, ki jih položimo na odprtine na modelu za mafine, ali pa odprtine obložimo s papirnatimi košaricami in vanje razporedimo maso, ki jo posujemo z otrobi in sončničnimi semeni. Pečemo 20 do 25 minut, nato pustimo, da se kolački ohladijo.