
Korenčkovi mafini z ananasom
Korenčkovi mafini z ananasom

Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip
Preberite tudi

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!

Kako pravilno očistiti lignje
Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.
Sestavine
- 140 g moke
- 85 g polnovredne moke
- 200 g korenja
- 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 50 g sončničnih semen
- 1,5 dl sončničnega olja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
- ½ žličke sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- sol
- sončnična semena in otrobi za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje ostrgamo, do mehkega skuhamo in pretlačimo v korenčkov pire. Rezine ananasa razrežemo na koščke. Obe vrsti moke, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli premešamo. V drugi posodi dobro zmešamo olje in sladkor.
Korenčkov pire, koščke ananasa, ananasov sok in vaniljo dodamo mešanici olja in sladkorja. Vanjo ubijemo jajce in temeljito premešamo, nato vmešamo še sončnična semena. Mokri mešanici dodamo suho in zmešamo, da se sestavine sprimejo.
Iz papirja za peko izrežemo dvanajst 10-centimetrskih kvadratov, ki jih položimo na odprtine na modelu za mafine, ali pa odprtine obložimo s papirnatimi košaricami in vanje razporedimo maso, ki jo posujemo z otrobi in sončničnimi semeni. Pečemo 20 do 25 minut, nato pustimo, da se kolački ohladijo.