Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pražen krompir

Pražen krompir

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg majhnega krompirja
  • 100 g ptujskega lüka
  • 0,8 dl olja ali masti
  • zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 kg majhnega krompirja
  • 100 g ptujskega lüka
  • 0,8 dl olja ali masti
  • zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip

Postopek

1

Krompir v slani vodi skuhamo v lupini. Ohladimo ga, olupimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo olje ali mast in na maščobi zarumenimo čebulo. Dodamo krompir in ga pražimo najprej na nižji temperaturi, proti koncu pa temperature zvišamo. Vmes ga solimo in popramo. Med praženjem ga obračamo, na koncu pa prilijemo govejo juho, še enkrat prepražimo in odstavimo. Pred postrežbo krompir potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Nasvet

Če nimate ptujskega lüka, lahko vzamete drugo rdečo čebulo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.