
Pražen krompir
Pražen krompir

Sestavine
- 1 kg majhnega krompirja
- 100 g ptujskega lüka
- 0,8 dl olja ali masti
- zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
- sol
- poper
- peteršilj za posip

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 1 kg majhnega krompirja
- 100 g ptujskega lüka
- 0,8 dl olja ali masti
- zajemalka goveje jušne osnove ali juhe
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Krompir v slani vodi skuhamo v lupini. Ohladimo ga, olupimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje ali mast in na maščobi zarumenimo čebulo. Dodamo krompir in ga pražimo najprej na nižji temperaturi, proti koncu pa temperature zvišamo. Vmes ga solimo in popramo. Med praženjem ga obračamo, na koncu pa prilijemo govejo juho, še enkrat prepražimo in odstavimo. Pred postrežbo krompir potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Nasvet
Če nimate ptujskega lüka, lahko vzamete drugo rdečo čebulo.