Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tehnike rezanja: kocke ali brunoise


Bine Volčič
3. 4. 2025, 01.05
Posodobljeno
23:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Brunoise je kuharska tehnika rezanja sestavin na izjemno majhne kocke, velikosti 3 do 5 mm.

tehnike-rezanja-brunoise-A_558x620_acf_cropped
urska
Tehnika rezanja brunoise

Rezanje na kocke se pogosto uporablja pri trši zelenjavi, saj omogoča enakomerno kuhanje. Seveda pa enakomerno narezana zelenjava zagotavlja tudi lep videz jedi.

Zelenjavo obrežemo na obliko kvadra, ki nam omogoča stabilno rezanje na rezine. Kvader narežemo na čim bolj enake rezine, debele 3 do 5 mm.

tehnike-rezanja-brunoise-1_318x220_acf_cropped
urska
Korenje narežemo na rezine


Rezine vzdolžno narežemo na paličice. Tudi te naj bodo debele 3 do 5 mm.

tehnike-rezanja-brunoise-2_318x220_acf_cropped
urska


Paličice zložimo drugo poleg druge in jih narežemo na enako velike kocke s stranicami 3 do 5 mm.

tehnike-rezanja-brunoise-3_318x220_acf_cropped
urska

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.