
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih

Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.
Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.
Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.
Nasvet
Če uporabimo kovinska nabodala namesto lesenih, se peka mesa pospeši, saj se nabodala segrejejo in z notranje strani pečejo meso.