
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih

Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.
Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.
Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.
Nasvet
Če uporabimo kovinska nabodala namesto lesenih, se peka mesa pospeši, saj se nabodala segrejejo in z notranje strani pečejo meso.