Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Male limonove pite

Mini limonove pite popolne za zabavo.

Male limonove pite

Mini limonove pite popolne za zabavo.

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 6 pit
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

krhko testo

  • 85 g masla na sobni temperaturi
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • 200 g moke
  • moka za delovno površino

nadev

  • naribana lupina 2 limon
  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 80 g mletih mandljev
  • 30 g moke
  • 6 žlic limonove marmelade
  • 30 g mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

krhko testo

  • 85 g masla na sobni temperaturi
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • 200 g moke
  • moka za delovno površino

nadev

  • naribana lupina 2 limon
  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 80 g mletih mandljev
  • 30 g moke
  • 6 žlic limonove marmelade
  • 30 g mandljevih lističev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pripravimo testo. Maslo in limonovo lupino zmešamo v posodi kuhinjskega strojčka. Dodamo presejan sladkor v prahu in stepemo v kremno zmes. Vmešamo rumenjak in žlico vode in nato dodamo moko. Zmešamo, da se sestavine povežejo.

2

Na rahlo pomokani delovni površini testo oblikujemo v kroglo, ga zavijemo v prozorno folijo, malo pritisnemo, da se oblikuje v disk, in postavimo za pol ure v hladilnik. Pečico segrejemo na 200 °C.

3

Testo razvaljamo in z njim obložimo 6 modlov za tortice premera 10 cm. Odvečno testo odrežemo. Obložene modle postavimo v hladilnik in pripravimo nadev.

4

Maslo penasto umešamo s sladkorjem in limonovo lupino. Dodamo jajci, vsakega posebej, stepemo in ob vsakem dodamo tudi žlico mandljev. Ko sta obe jajce stepeni, vmešamo še ostanek mandljev in moko.

5

Marmelado razporedimo na testo v modlih, nanjo damo pripravljeno kremo in jo poravnamo. Površino potresemo z mandljevimi lističi. Pite postavimo na pekač in pečemo 15 do 20 minut do svetlo rjave barve. Postrežemo tople ali hladne. Pred postrežbo male limonove pite potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.