
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.

Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Vključimo žar v pečici. Pekač premažemo z žlico olja. Ribje fileje solimo in položimo v pekač s kožno stranjo navzgor. Pod segretim žarom jih pečemo 4 minute. Medtem v sekljalniku hitro sesekljamo nadrobljen kruh z rožmarinom, limonovo lupino in soljo v drobtine.
Ribo obrnemo in vsak file obložimo s četrtino drobtin. Pritisnemo, da se drobtine sprimejo. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo pod žarom še 4 minute, da se riba do konca speče in je skorjica lepo zapečena. Postrežemo s pečenim mladim krompirjem.